Ajam Paniki met gewokte paprika

De kip in de boemboe Conimex voor Ajam Paniki is een grandioze smaak beleving. Deze gekleurde maaltijd met kip, paprika en chinese mie met ketjap asin is een heerlijk kruidig gerecht.

1 stem

30 min
Kruidig

Ingrediënten (voor 4 porties)

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Breng in een ruime pan vast een flinke laag water (met een eetlepel Conimex ketjap asin) aan de kook voor de mie. Snijd de kipfilet in grote stukjes. Pel en snijd de ui in ringen. Maak de paprika’s schoon en snijd ze in reepjes.

Laat een grote wok goed heet worden. Voeg 2 eetlepels Conimex wok olie toe en wok hierin de kipstukjes 3 minuten. Meng er 200 ml water en de Conimex boemboe ajam paniki doorheen en laat dit 15 minuten pruttelen. Bak ondertussen in een koekenpan de uienringen en paprikareepjes een minuut of 5 in wat olie.

Kook nu de Conimex Chinese eiermie gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de noedels af en laat ze goed uitlekken. Hussel er de peterselie doorheen.

Verdeel de Chinese eiermie over 4 borden, schep de ajam paniki erop en de gewokte paprika ernaast.

Serveertip

Deze ajam paniki met gewokte paprika is lekker met Conimex Cassave Kroepoek.

Variaties

Vervang de kipfilet door drumsticks. Bak ze dan wel wat langer: 15 minuten op laag vuur, voordat je de boemboe en het water toevoegt.

Voedingswaarden Per portie*
Energie (kcal) 526,0 kcal
Proteïnes 34,1 g
Suikers 14,0 g
Vezels 4,3 g
Vetten: 15,1 g
- Verzadigde vetten 3,0 g
- Onverzadigde vetten, waarvan: 1,0 g
Transvetten 0,0 g
Cholesterol 133,0 mg
Sodium 840,6 mg

* 1 portie = 100 g