Ajam Paniki met gewokte paprika

Ajam Paniki met gewokte paprika

De kip in de boemboe Conimex voor Ajam Paniki is een grandioze smaak beleving. Deze gekleurde maaltijd met kip, paprika en chinese mie met ketjap asin is een heerlijk kruidig gerecht.

Servings

4

Prep

20 min

Cook time

Kruidig

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 1 el Conimex Ketjap Asin
  • 400 g kipfilet
  • 1 ui
  • 2 rode paprika's
  • 2 gele paprika's
  • 2 el Conimex Wok Olie
  • 1 bakje Conimex Boemboe Ajam Paniki
  • 1 zak Conimex Eiermie
  • 2 el peterselie, grof gehakt
  • Serveergrootte 4

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 526
    • Eiwitten 34.1g
    • Koolhydraten incl. vezels 65.7g
    • Koolhydraten excl. vezels 61.4g
    • Suikers 14.0g
    • Vezels 4.3g
    • Vetten 15.1g
    • Verzadigde vetten 3.0g
    • Onverzadigde vetten 11.6g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 0.5g
    • Meervoudig onverzadigd vet 0.5g
    • Transvet 0.0g
    • Cholesterol 133mg
    • Natrium 841mg
    • Zout 2.10g
    • Calcium 2%
    • Ijzer 7%
    • Potassium 19%
    • Vitamine C 312%
    • Vitamine A 4%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Breng in een ruime pan vast een flinke laag water (met een eetlepel Conimex ketjap asin) aan de kook voor de mie. Snijd de kipfilet in grote stukjes. Pel en snijd de ui in ringen. Maak de paprika’s schoon en snijd ze in reepjes.

  2. Laat een grote wok goed heet worden. Voeg 2 eetlepels Conimex wok olie toe en wok hierin de kipstukjes 3 minuten. Meng er 200 ml water en de Conimex boemboe ajam paniki doorheen en laat dit 15 minuten pruttelen. Bak ondertussen in een koekenpan de uienringen en paprikareepjes een minuut of 5 in wat olie.

  3. Kook nu de Conimex Chinese eiermie gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de noedels af en laat ze goed uitlekken. Hussel er de peterselie doorheen.

  4. Verdeel de Chinese eiermie over 4 borden, schep de ajam paniki erop en de gewokte paprika ernaast.