Ajam Paniki met gebakken banaan en groenterijst

Heerlijke kruidige ajam paniki met gebakken banaan en groenterijst. Dit verrukkelijk zomerse rijstgerecht met gebakken banaan en kipvleugeltjes is een zeer complete maaltijd voor 4 personen. Maak het nu eenvoudig zelf met Conimex Wokolie en Conimex Boemboe Ajam Paniki.

1 stem

20 min
Kruidig
Onze producten in dit recept

Ingrediënten

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Meng de kip met 1 el Conimex Wok olie en de Conimex Boemboe Ajam Paniki. Verhit een hapjespan, voeg een scheutje olie toe en bak hierin in ca. 20 minuten de kip rondom gaar en goudbruin. Geregeld keren. Voeg tussentijds als de kip te droog begint te worden een scheutje kokend water toe.

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Afgieten en goed laten uitlekken. Verhit ondertussen een wok, voeg een scheutje olie toe en wok de groenten 5-8 minuten. Hoe korter, hoe knapperiger de groenten.

Schep de rijst erdoor en rasp de schil van de limoen erboven. Warm goed door. Voeg naar smaak wat peper en zout toe.

Pel de bananen, halveer ze in de lengte. Verhit een scheutje olie in een koekenpan, bak hierin de banaan 1 minuut. Voeg de suiker en het sap van een halve limoen toe en laat op een hoog vuur de suiker smelten en een laagje vormen om de banaan.

Verdeel de groenterijst over 4 grote borden, verdeel de kip erover. Leg de bananen ernaast.

Serveertip

Geef bij de Ajam Paniki met gebakken banaan en groenterijst lekker krokante Conimex Kroepoek Cassave en zet lekker pittige Sambal Brandal op tafel om zelf naar smaak te voegen.

Variaties

Lekker anders kan ook: Lekker met een knapperig laagje om de banaan, meng 50 g bloem met een scheutje melk en een ½ tl zout tot een vrij dik beslag. Haal de bananen voor het bakken eerst door het beslag.