Ajam Paniki met gebakken banaan en groenterijst

Ajam Paniki met gebakken banaan en groenterijst

Heerlijke kruidige ajam paniki met gebakken banaan en groenterijst. Dit verrukkelijk zomerse rijstgerecht met gebakken banaan en kipvleugeltjes is een zeer complete maaltijd voor 4 personen. Maak het nu eenvoudig zelf met Conimex Wokolie en Conimex Boemboe Ajam Paniki.

Servings

4

Prep

20 min

Cook time

Kruidig

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 500 g kipvleugels
  • 4 el Conimex Wok Olie
  • 95 g Conimex Boemboe Ajam Paniki
  • 400 g witte rijst
  • 600 g Oosterse wokgroenten
  • 1 limoen
  • 2 rijpe bananen
  • 2 tl bruine suiker
  • Serveergrootte 4

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 894
    • Eiwitten 32.3g
    • Koolhydraten incl. vezels 106.2g
    • Koolhydraten excl. vezels 101.6g
    • Suikers 19.0g
    • Vezels 4.6g
    • Vetten 38.7g
    • Verzadigde vetten 9.2g
    • Onverzadigde vetten 25.5g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 6.3g
    • Meervoudig onverzadigd vet 5.1g
    • Transvet 0.3g
    • Cholesterol 137mg
    • Natrium 616mg
    • Zout 1.54g
    • Calcium 7%
    • Ijzer 12%
    • Potassium 27%
    • Vitamine C 34%
    • Vitamine A <1%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Meng de kip met 1 el Conimex Wok olie en de Conimex Boemboe Ajam Paniki. Verhit een hapjespan, voeg een scheutje olie toe en bak hierin in ca. 20 minuten de kip rondom gaar en goudbruin. Geregeld keren. Voeg tussentijds als de kip te droog begint te worden een scheutje kokend water toe.

  2. Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Afgieten en goed laten uitlekken. Verhit ondertussen een wok, voeg een scheutje olie toe en wok de groenten 5-8 minuten. Hoe korter, hoe knapperiger de groenten.

  3. Schep de rijst erdoor en rasp de schil van de limoen erboven. Warm goed door. Voeg naar smaak wat peper en zout toe.

  4. Pel de bananen, halveer ze in de lengte. Verhit een scheutje olie in een koekenpan, bak hierin de banaan 1 minuut. Voeg de suiker en het sap van een halve limoen toe en laat op een hoog vuur de suiker smelten en een laagje vormen om de banaan.

  5. Verdeel de groenterijst over 4 grote borden, verdeel de kip erover. Leg de bananen ernaast.