Ajam Paniki met aubergine en preinoedels

Dit recept kip is een oude bekende. De kip heerlijk in een boemboe ajam paniki met aubergine en met zalige preinoedels. Een fijne gevulde maaltijd dus!

5 stemmen

20 min
Kruidig

Ingrediënten

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Snijd de aubergine in stukjes, de tomaten in partjes, de preien in zeer fijne ringetjes en de kipfilet in lange, dikke repen. Kook de Conimex wok noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet ze af, spoel ze af met koud water en laat ze goed uitlekken.

Verhit ondertussen een wok, schenk er 1 eetlepel Conimex wokolie in en wok hierin de helft van de preiringen tot ze een beetje bruin en knapperig zijn. Schep ze uit de wok en houd ze apart.

Maak de wok met keukenpapier schoon en verhit de pan opnieuw. Schenk er 1 eetlepel wokolie in en wok hierin de kiprepen 3 minuten. Roerbak dan de stukjes aubergine 3 minuten mee. Schep de tomaat en de rest van preiringen erdoor en wok nog 2 minuten. Meng hier de Conimex boemboe Ajam Paniki en 2 dl water door en laat het 5 minuten pruttelen.

Meng ondertussen de woknoedels met de Conimex sambal manis en de krokante preiringen. Verdeel de noedels en ajam paniki over 4 borden.

Serveertip

Voor op tafel: Conimex Ketjap Manis Gold.