Ajam Paniki met ananas en broccoli

Heerlijke Ajam Paniki met witte rijst en in Conimex Wok Olie gebakken kip, broccoli roosjes, lente-uitjes en zoete ananas stukjes. De grof gehakte munt zorgt voor een lekkere frisse smaak. Serveer met Conimex Kroepoek Bali.

85 stemmen

25 min
Kruidig
Onze producten in dit recept

Ingrediënten (voor 4 porties)

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking. Giet af in een vergiet, spoel af met koud water en laten uitlekken.

Snijd de broccoli in roosjes, de lente-uitjes in stukjes, de schijven ananas in zessen en de kipfilet in 12 smalle plakken.

Breng in een diepe pan ruim water aan de kook en kook de broccoli 4 min. Afgieten.

Verwarm een hapjespan op hoog vuur, voeg 2 eetlepels wok olie toe en bak de plakken kip om en om in 3 min. lichtbruin. Voeg de ananas en lente-uitjes toe en bak 1 min. Voeg de boemboe Ajam Paniki en 200 ml heet water toe. Meng en breng aan de kook. Leg het deksel op de pan, zet het vuur laag en smoor in ca. 6 min. gaar.

Schep de broccoli door de ajam paniki en warm nog even goed door. Verdeel de rijst over 4 borden en schep de ajam paniki met ananas en broccoli erover. Bestrooi met de munt.

Serveertip

Geef pikant gekruide Conimex Kroepoek Bali bij de Ajam Paniki met ananas en broccoli.

Variaties

In plaats van ananas kun je lychees (vers of uit blik) gebruiken. Ze kunnen heel blijven.

Voedingswaarden Per portie*
Energie (kcal) 651,0 kcal
Proteïnes 34,6 g
Suikers 10,6 g
Vezels 6,5 g
Vetten: 14,3 g
- Verzadigde vetten 2,6 g
- Onverzadigde vetten, waarvan: 2,1 g
Transvetten 0,0 g
Cholesterol 70,5 mg
Sodium 576,6 mg

* 1 portie = 100 g