Ajam Paniki Gehaktkoekjes en groenterijst

Ajam Paniki Gehaktkoekjes en groenterijst

Verrukkelijke Ajam Paniki gehaktkoekjes en groenterijst wokken met pinda’s. Extra lekker en vol van smaak door Conimex Boemboe Ajam Paniki, met sambal en citroengras. Dit rijstgerecht mag niet ontbreken bij een rijsttafel.

Servings

4

Prep

15 min

Cook time

Kruidig

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 400 g witte rijst
  • 3 lente-uien
  • 400 g kipgehakt
  • 4 el fijngehakt koriander
  • 95 g Conimex Boemboe Ajam Paniki
  • 2 el Conimex Wok Olie
  • 600 g Oosterse wokgroenten
  • 50 g gezouten pinda's
  • Serveergrootte 4

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 744
    • Eiwitten 29.8g
    • Koolhydraten incl. vezels 98.7g
    • Koolhydraten excl. vezels 93.7g
    • Suikers 11.8g
    • Vezels 5.0g
    • Vetten 26.6g
    • Verzadigde vetten 5.4g
    • Onverzadigde vetten 20.0g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 7.6g
    • Meervoudig onverzadigd vet 3.5g
    • Transvet 0.1g
    • Cholesterol 87mg
    • Natrium 622mg
    • Zout 1.55g
    • Calcium 7%
    • Ijzer 12%
    • Potassium 31%
    • Vitamine C 24%
    • Vitamine A 4%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Afgieten in een vergiet, koud afspoelen en goed laten uitlekken.

  2. Snijd de lente-uitjes fijn. Meng het gehakt met de lente-uitjes, de helft van de koriander en 1 el van de Conimex Boemboe Ajam Paniki. Maak er 8-12 koekjes van.

  3. Verhit een grote koekenpan, voeg een scheutje Conimex Wok Olie toe en bak hierin de koekjes in ca. 8 min. aan beide kanten goudbruin en gaar.

  4. Verhit ondertussen een wok, voeg een scheutje olie toe en roerbak hierin de groenten ca. 5 min. Voeg de rest van de boemboe en de rijst toe en bak 3 min. mee. Schep de rest van de koriander en de pinda’s erdoor en meng goed.

  5. Verdeel de gewokte rijst over 4 grote borden, leg de koekjes erbij.