Ajam Paniki gehaktkoekjes en groenterijst wokken met pinda’s

Verrukkelijke Ajam Paniki gehaktkoekjes en groenterijst wokken met pinda’s. Extra lekker en vol van smaak door Conimex Boemboe Ajam Paniki, met sambal en citroengras. Dit rijstgerecht mag niet ontbreken bij een rijsttafel.

0 stemmen

15 min
Kruidig
Onze producten in dit recept

Ingrediënten

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Afgieten in een vergiet, koud afspoelen en goed laten uitlekken.

Snijd de lente-uitjes fijn. Meng het gehakt met de lente-uitjes, de helft van de koriander en 1 el van de Conimex Boemboe Ajam Paniki. Maak er 8-12 koekjes van.

Verhit een grote koekenpan, voeg een scheutje Conimex Wok Olie toe en bak hierin de koekjes in ca. 8 min. aan beide kanten goudbruin en gaar.

Verhit ondertussen een wok, voeg een scheutje olie toe en roerbak hierin de groenten ca. 5 min. Voeg de rest van de boemboe en de rijst toe en bak 3 min. mee. Schep de rest van de koriander en de pinda’s erdoor en meng goed.

Verdeel de gewokte rijst over 4 grote borden, leg de koekjes erbij.

Serveertip

Geef bij de Ajam Paniki gehaktkoekjes en gewokte groenterijst met pinda’s Conimex Kroepoek Naturel bij voor een lekker knappertje.

Variaties

Voeg aan het gehakt 1 tl geraspte verse gember toe. Vervang de wokgroenten door in repen gesneden paksoi.