Ajam mie met spinazie

Een heerlijk, snel en makkelijk kipgerecht. Het samenspel van kip, de Ajam en de spinazie in dit recept maakt het een unieke smaakbeleving.

5 stemmen

20 min
Mild

Ingrediënten (voor 4 porties)

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Kook de Conimex chinese eiermie met 1 eetlepel Conimex Ketjap Asin gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Trek de noedels na 1 minuut koken met 2 vorken uit elkaar. Giet ze af in een vergiet, spoel ze met koud water af en laat ze goed uitlekken. Snijd ondertussen de kipfilet in stukjes.

Laat een grote wok goed heet worden, schenk er 2 eetlepels Conimex wokolie in en wok hierin de stukjes kip 5 minuten. Voeg de spinazie toe en roerbak deze 3 minuten mee. Meng er vervolgens de Conimex boemboe ajam smoor, 2 dl water en een eetlepel Conimex Ketjap Manis doorheen en roerbak het mengsel nog 5 minuten.

Schep de mie door het kipmengsel en laat het even goed doorwarmen. Schep de mie op 4 borden en serveer.

Serveertip

Zet bij deze ajam mie met spinazie de Conimex Kroepoek en Gebakken Uitjes op tafel.

Variaties

Vervang de stukjes kip door (roerbak-) vleesreepjes of tofu-wokreepjes. Voeg met de boemboe een scheutje ketjap en een theelepel sambal toe.

Voedingswaarden Per portie*
Energie (kcal) 521,0 kcal
Proteïnes 35,1 g
Suikers 12,8 g
Vezels 4,4 g
Vetten: 15,0 g
- Verzadigde vetten 2,9 g
- Onverzadigde vetten, waarvan: 11,7 g
Transvetten 0,0 g
Cholesterol 133,0 mg
Sodium 928,7 mg

* 1 portie = 100 g