Ajam mie met spinazie

Ajam mie met spinazie

Een heerlijk, snel en makkelijk kipgerecht. Het samenspel van kip, de Ajam en de spinazie in dit recept maakt het een unieke smaakbeleving.

Servings

4

Prep

15 min

Cook time

Mild

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 1 pak Conimex Eiermie
  • 1 el Conimex Ketjap Asin
  • 400 g kipfilet
  • 2 el Conimex Wok Olie
  • 450 g diepvries spinazie (ontdooid, uitgelekt)
  • 1 el Conimex Ketjap Manis
  • 1 bakje Conimex Boemboe Ajam Smoor
  • Serveergrootte 4

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 521
    • Eiwitten 35.1g
    • Koolhydraten incl. vezels 63.7g
    • Koolhydraten excl. vezels 59.3g
    • Suikers 12.8g
    • Vezels 4.4g
    • Vetten 15.0g
    • Verzadigde vetten 2.9g
    • Onverzadigde vetten 11.7g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 0.5g
    • Meervoudig onverzadigd vet 0.4g
    • Transvet 0.0g
    • Cholesterol 133mg
    • Natrium 929mg
    • Zout 2.32g
    • Calcium 15%
    • Ijzer 13%
    • Potassium 21%
    • Vitamine C 28%
    • Vitamine A <1%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Kook de Conimex chinese eiermie met 1 eetlepel Conimex Ketjap Asin gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Trek de noedels na 1 minuut koken met 2 vorken uit elkaar. Giet ze af in een vergiet, spoel ze met koud water af en laat ze goed uitlekken. Snijd ondertussen de kipfilet in stukjes.

  2. Laat een grote wok goed heet worden, schenk er 2 eetlepels Conimex wokolie in en wok hierin de stukjes kip 5 minuten. Voeg de spinazie toe en roerbak deze 3 minuten mee. Meng er vervolgens de Conimex boemboe ajam smoor, 2 dl water en een eetlepel Conimex Ketjap Manis doorheen en roerbak het mengsel nog 5 minuten.

  3. Schep de mie door het kipmengsel en laat het even goed doorwarmen. Schep de mie op 4 borden en serveer.