Ajam Bali met wortel, lente-ui en mie

Verrukkelijke Indonesische Ajam Bali met wortel, kip, lente-ui en mie. Extra lekker en vol van smaak door de Conimex Boemboe Ajam Bali en Conimex Chinese eiermie. Dit heerlijke complete mie-gerecht uit Indonesië staat in slechts 20 minuten al op tafel.

27 stemmen

15 min
Kruidig

Ingrediënten

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Snijd de worteltjes schuin in dunne plakjes, de lente-ui schuin in stukjes en de kipfilet in blokjes van ca. 3 cm.

Verhit een wok, voeg 2 el Conimex Wok Olie toe en roerbak hierin de kipblokjes ca. 3 min. Schep de worteltjes erdoor.

Voeg de Conimex Boemboe Ajam Bali en 200 ml heet water toe en laat op een matig hoog vuur ca. 10 min. garen. Voeg tussentijds als het gerecht te droog begint te worden een scheutje heet water toe.

Kook ondertussen de Conimex Chinese Eiermie volgens de aanwijzing op de verpakking. Afgieten.

Schep de lente-ui en de peterselie door de Ajam Bali.

Breng de warme mie op smaak met 1 tl Conimex Sambal Badjak, hoe meer hoe heter!

Verdeel de mie over 4 grote borden, schep de ajam Bali erbij.

Serveertip

Geef bij de ajam Bali met wortel, lente-ui en mie de smaakmaker Conimex Kroepoek Bali voor een lekker knappertje.

Variaties

Vervang de kipfilet door kippenvleugeltjes of drumsticks, deze moeten wel 15-20 minuten langer garen