Ajam Bali met rode ui

De kip in dit recept krijgt een heerlijk kruidig jasje van de boemboe Conimex ajam bali. Samen met de ketjap manis zijn dat de smaakmakers van dit zalige gerecht.

1 stem

15 min
Pittig

Ingrediƫnten

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Kook de Conimex Chinese eiermie volgens de aanwijzing op de verpakking. Afgieten en goed laten uitlekken. Mengen met de Conimex ketjap manis.

Pel en snijd de uien in zeer dunne ringen.

Verhit een wok. Voeg een eetlepel Conimex wok olie toe en roerbak de uienringen tot ze bruin beginnen te worden. Laat ze op keukenpapier uitlekken.

Maak de wok met keukenpapier schoon. Verhit nog een eetlepel wok olie en wok hierin de kipreepjes 3 min. Voeg de Conimex boemboe Ajam Bali en 2 dl water toe, goed mengen en 5 min laten pruttelen.

Kook de Chinese kool ondertussen 3 min in ruim kokend water met 1 eetlepel Conimex ketjap manis. Afgieten.

Schep de mie op 4 borden of in kommen, schep eerst de kool en vervolgens de Ajam Bali en rode uien erop.

Serveertip

Deze ajam bali met rode ui is heerlijk met kroepoek en atjar tjampoer van Conimex.