Ajam Bali met gewokte groenten en rijst met gebakken uitjes

Indonesisch boemboe Ajam Bali met gewokte groenten, rijst, kip en Conimex Gebakken Uitjes. Extra lekker en vol van smaak door Conimex Boemboe Ajam Bali. Dit gezonde wokgerecht uit Indonesië staat binnen een half uur al op tafel en mag niet ontbreken bij een rijsttafel.

2 stemmen

20 min
Kruidig

Ingrediënten

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Pel en rasp of snijd de uien fijn. Meng de kip met de ui, 1 el Conimex Wok Olie en de Conimex Boemboe Ajam Bali.

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Afgieten en goed laten uitlekken.

Verhit een wok, voeg een el olie toe en roerbak hierin in ca. 5 min. de kip rondom lichtbruin. Voeg 2 dl heet water toe en laat op een matig hoog vuur ca. 10 min. garen. Schep de groenten erdoor en laat ze in 5-8 min. gaar worden. Hoe korter, hoe knapperiger de groenten. Voeg tussentijds als het gerecht te droog begint te worden een scheutje heet water toe.

Schep de Conimex Gebakken uitjes en peterselie door de warme rijst. Verdeel de rijst over 4 grote borden, schep de ajam bali kippenvleugeltjes erop.

Serveertip

Geef bij de ajam Bali met gewokte groenten en rijst met gebakken uitjes de Smaakmaker Conimex Kroepoek Balivoor een lekker knappertje.

Variaties

Vervang de kippenvleugeltjes door drumsticks of in stukjes gesneden kipfilet.