Ajam Bali met broccoli en pittige pinda’s

Heerlijke in Conimex Wok Olie gebakken Ajam Bali kippendijen met rijst, broccoli, ui, pinda's en lekker pittige Conimex Sambal Badjak. Serveer met Conimex Kroepoek Katjang Pedis.

6 stemmen

25 min
Kruidig

Ingrediënten

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Afgieten in een vergiet en laten uitlekken.

Kook de broccoliroosjes ca. 8 minuten in ruim kokend water. Afgieten in een vergiet, koud afspoelen en laten uitlekken. Pel en snijd de uien in halve ringen.

Laat een (hapjes)pan heet worden, voeg 3 eetlepels Conimex Wok Olie in de pan en bak de kip rondom lichtbruin. Voeg de uien toe en bak 3 min. mee. Voeg de boemboe en 2 dl heet water toe, schud de pan even heen en weer en laat op een matig hoog vuur in ca. 25 minuten gaar worden.

Laat een wok op een hoog vuur heet worden, voeg 1 eetlepel wokolie in de wok en roerbak hierin de pinda’s met de Conimex Sambal Badjak naar smaak (hoe meer, hoe heter) ca. 2 minuten. Voeg de broccoli toe en roerbak tot het geheel goed gemengd en warm geworden is.

Verdeel de rijst, Ajam Bali en de broccoli over 4 borden. Strooi er wat Conimex Kroepoek Katjang Pedis over.

Serveertip

Geef er lekkere knapperige Conimex Smaakmaker Gebakken Uitjes bij.

Variaties

Vervang de broccoliroosjes door peultjes of sugarsnaps, deze hoeven niet voorgekookt te worden.