Ajam Bali met bloemkool en Indische rijst

Heerlijk recept Ajam Bali met groentes en rijst uit de Indonesische keuken. Extra lekker en gezond door de bloemkool, kipfilet, witte rijst en Conimex Wokolie. Dit rijstgerecht mag niet ontbreken bij een rijsttafel.

0 stemmen

20 min
Kruidig

Ingrediƫnten

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Maak de bloemkool schoon en verdeel in kleine roosjes. Kook 5 minuten in ruim kokend gezouten water. Afgieten. Pel en snijd de knoflook in plakjes. Snijd de kip in stukken. Laat de Conimex Atjar Tjampoer goed uitlekken. Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Afgieten in een vergiet, koud afspoelen en laten uitlekken.

Verhit ondertussen een hapjespan, voeg een el Conimex Wok Olie toe en roerbak hierin de knoflook met de kip 5 minuten. Voeg de Conimex Boemboe Ajam Bali en 200 ml heet water toe en laat op een matig hoog vuur ca. 10 min. garen.

Voeg de bloemkoolroosjes toe en als het gerecht te droog begint te worden een scheutje heet water en warm goed door.

Verhit een wok, voeg een el olie toe en roerbak hierin de atjar 3 minuten. Voeg de rijst en de Conimex Gebakken uitjes toe, warm goed door.

Verdeel de Indische rijst en de Ajam Bali met bloemkool over 4 borden.

Serveertip

Zet voor de liefhebbers bij de ajam Bali met bloemkool en Indische rijst,Conimex Sambal op tafel.