Ajam Bali met Atjar, gewokte Ketjap spinazie en mie

Ajam Bali kip met in Conimex Wok Olie gebakken verse spinazie, zoetzure zilveruitjes, Atjar Tjampoer en Chinese eiermie. De Ketjap Manis geeft een zoet pittige smaakje aan dit heerlijke Indische gerecht.

3 stemmen

20 min
Pittig

Ingrediƫnten

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Snijd voor de ajam Bali de kip in grote stukken. Verhit een hapjespan, voeg een scheutje Conimex Wok Olie toe en roerbak de kip 6 min. Voeg de atjar tjampoer en zilveruitjes toe. Roer de boemboe Ajam Balien 200 ml heet water erdoor en laat het geheel 10 min. sudderen.

Kook ondertussen de mie volgens de aanwijzing op de verpakking. Afgieten in een vergiet en laten uitlekken.

Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe enroerbak de spinazie: eerst 1/3 in de wok omscheppen tot het is geslonken dan nog 1/3 omscheppen en snel laten slinken en dan de rest toevoegen en nog 2 min. wokken. Voeg 3 el ketjap en peper naar smaak toe en wok nog 1 min.

Verdeel de mie en de spinazie over 4 borden en schep de Ajam Bali met atjar ernaast.

Serveertip

Geef lekker krokante Conimex Smaakmaker Gebakken Uitjes bij de Ajam Bali met Atjar, gewokte Ketjap spinazie en mie.

Variaties

Voeg eventueel aan de spinazie ook een paar eetlepels Conimex Seroendeng en een theelepel Sambal Brandal toe.