En ontvang maandelijks lekkere inspiratie
Title | Amount per Serving |
---|---|
Energie kcal | 687.644 kcal |
Eiwitten | 29.283 g |
Suikers | 29.816 g |
Vezels | 7.586 g |
Verzadigde vetten | 4.869 g |
Natrium | 2038.405 mg |
Fat Per Nutrient Basis | 22.148 g |
Meng voor de marinade 2 eetlepels van de vissaus met 1 eetlepel palmsuiker, 1 uitgeperst teentje knoflook, een halve theelepel sambal oelek en de helft van het citroengras in een kom en schep de biefstukreepjes erdoor. Marineer het vlees ca. 15 minuten.
Was en halveer de komkommer in de lengte en schraap de zaadlijsten er met een lepel uit. Snijd de helften in plakjes. Pel en snijd de ui in halve ringen. Schil en snijd de winterwortel in luciferdunne reepjes.
Snijd de rode peper en de lente-ui in dunne ringetjes. Rooster de pinda’s in een droge koekenpan en hak ze grof. Snijd de biefstuk in reepjes. Hak het onderste witte gedeelte van de citroengras heel fijn. Het bovenste gedeelte wordt niet gebruikt.
Kook intussen de rijstnoedels volgens de bereidingswijze op de verpakking in water met zout naar smaak en spoel ze koud.
Meng voor de dressing de rest van het citroengras met 4 eetlepels sweet chili saus, 3 eetlepels azijn en 1 theelepel vissaus in een ruime kom. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil er dun af en pers de vrucht uit. Voeg de limoenrasp en het sap aan de dressing toe. Schep de komkommer, de rode ui, de wortel, de rijstnoedels en de lente-ui door de dressing en doe de noedelsalade op een schaal.
Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan en bak de biefstukreepjes kort op een hoog vuur bruin. Verdeel ze over de salade. Hak de koriander en de muntblaadjes fijn en strooi ze met de rode peper en de pinda’s over de Vietnamese noedelsalade met biefstuk.