Banh Xeo - Vietnamese flensjes met garnalen en munt_96dpi

Vietnamese flensjes met garnalen en munt

Met dit recept maak je deze bijzondere Vietnamese flensjes met garnalen en munt of banh xeo - helemaal zelf. Zo verras je je tafelgenoot met een authentiek Vietnamees gerecht uit je eigen keuken. En de smaakmakers? Die zijn natuurlijk van Conimex! 
10 min
2
Kruidig

Ingrediënten

  • 150 g rijstbloem
  • 70 ml Conimex Kokosmelk
  • 1 theelepel gemalen kurkuma
  • 2 bosuitjes, fijngesneden
  • 2½ eetlepels Conimex Wokolie

Voor de vulling:

  • 30 g Conimex Sambal Badjak
  • 40 ml vissaus
  • 300 g grote gepelde rauwe tijgergarnalen
  • 100 g wortel, in reepjes
  • 75 g taugé
  • 1 kleine sjalot, gesnipperd
  • 3 eetlepels Hellmann's Real mayonaise
  • 15 g munt, blad geplukt

  1. Amount per Serving
Title Amount per Serving
Energie kcal 818.76 kcal
Eiwitten 30.55 g
Suikers 7.79 g
Vezels 5.04 g
Verzadigde vetten 10.36 g
Natrium 3430.23 mg
Fat Per Nutrient Basis 41.14 g

Bereidingswijze

  1. Meng de rijstbloem met 250 ml water, 70 ml kokosmelk, 1 theelepel kurkuma en de helft van de bosui. Klop met een garde tot een glad beslag en laat het afgedekt 1 uur afgedekt rusten.

  2. Breng in een pan ± 5 cm water tegen de kook aan en leg een bord op de pan. Verhit een klein scheutje wokolie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak een dun flensje van het beslag. Keer het flensje als de bovenkant bijna droog is en bak ook de andere kant goudgeel. Laat het flensje op het bord op de pan met heet water glijden en dek af met een ander bord of met aluminiumfolie. Bak van de rest van het beslag op dezelfde wijze nog 3 flensjes.

  3. Meng in een schaaltje 30 g sambal badjak met 40 ml vissaus tot een gladde saus. Verhit 1 eetlepel wokolie in dezelfde koekenpan en roerbak de garnalen met de wortelreepjes, de taugé en 1 kleine gesnipperde sjalot in 3-4 minuten gaar.

  4. Neem de flensjes van het bord en verdeel over 1 flensje ¼ van de saus en ¼ van het garnalenmengsel. Spuit er wat mayonaise over, bestrooi met wat muntblaadjes over en vouw het flensje weer dicht. Houd het flensje lauwwarm (op het bord op de pan). Herhaal dit tot alle flensjes gevuld zijn. Bestrooi de flensjes met de rest van de bosui en de munt.

Meer heerlijke recepten

  • Laksa Curry met garnalen en rijstnoedels

    Een heerlijke Laksa Curry van Foodplatform Culy. De Singaporese laksa curry is superpopulair! Deze Laksa wordt gemaakt met kokosmelk, rijstnoodles, garnalen en coriander.

    • 15 min

    • 2

      people

  • Pho Bo – Vietnamese Noodle Soep

    Pho Bo Vietnamese Noodle Soep

    Met dit Vietnamese Pho Bo recept maak je een originele Vietnamese noedelsoep vol groenten en met mager rundvlees. Met Conimex Lichte Sojasaus breng je de pho bo soep heerlijk op smaak.

    • 25 min

    • 2

      people

    • Mild

  • Pompoen curry met kip

    De Wok Paste Curry, Lemongrass & Chili geeft deze curry is fris pittige smaak. Geef de curry extra pit met een lepeltje sambal.

    • 20 min

    • 4

      people

    • Kruidig,Mild