Vegetarische Nasi Goreng met wokgroenten en jackfruit

Fruit in plaats van vlees. Stap even uit je comfortzone voor\r\nnasi, maar dan anders. Maak ’m eens vegetarisch met een ingrediënt\r\nwaar je misschien niet dagelijks mee kookt: jackfruit. Dit tropische\r\nfruit bevat veel zetmeel, vezels en vitaminen, en wordt gezien als een\r\nveelbelovende vleesvervanger. 
20 min
4
Kruidig

Ingrediënten

  • 400 g witte rijst
  • 1 zakje Conimex mix voor Nasi Goreng 37 g
  • 700 g verse wokgroenten
  • 1 blikje geraspte groene jackfruit 565 g
  • 3 lente-uitjes
  • 1 el sambal oelek
  • 4 el Conimex Sojasaus
  • 125 g De Vegetarische Slager Geroockte Speckjes
  • Conimex Gebakken uitjes
  • Conimex Kroepoek Cassave pittig 75 g

  1. Amount per Serving
Title Amount per Serving
Energie kcal 582.43 kcal
Eiwitten 19.59 g
Suikers 10.82 g
Vezels 12.24 g
Verzadigde vetten 1.21 g
Natrium 1837.09 mg
Fat Per Nutrient Basis 7.85 g

Bereidingswijze

  1. Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking en laat deze afkoelen.

  2. Wel de Mix voor Nasi Goreng 10 minuten in 100 ml heet water.

  3. Bak de Vegetarische Geroockte Speckjes in een klein beetje wokolie tot ze mooi bruin en knapperig zijn. Zet apart. Bak daarna de wokgroenten op middelhoog vuur aan.

  4. Laat de jackfruit uitlekken en bak mee met de wokgroenten.

  5. Voeg 1 el sambal toe aan de wokgroenten en bak deze even mee.

  6. Voeg de gewelde mix en de gekookte rijst toe aan de groenten en roer alles goed door elkaar.

  7. Snij vervolgens de lente-uitjes in ringetjes en voeg deze met de Speckjes toe aan de nasi. Breng de nasi op smaak met wat sojasaus.

  8. Serveer de nasi met de Pittige Cassave Kroepoek en garneer met de gebakken uitjes.

Meer heerlijke recepten

  • Laksa Curry met garnalen en rijstnoedels

    Een heerlijke Laksa Curry van Foodplatform Culy. De Singaporese laksa curry is superpopulair! Deze Laksa wordt gemaakt met kokosmelk, rijstnoodles, garnalen en coriander.

    • 15 min

    • 2

      people

  • Pho Bo – Vietnamese Noodle Soep

    Pho Bo Vietnamese Noodle Soep

    Met dit Vietnamese Pho Bo recept maak je een originele Vietnamese noedelsoep vol groenten en met mager rundvlees. Met Conimex Lichte Sojasaus breng je de pho bo soep heerlijk op smaak.

    • 25 min

    • 2

      people

    • Mild

  • Pompoen curry met kip

    De Wok Paste Curry, Lemongrass & Chili geeft deze curry is fris pittige smaak. Geef de curry extra pit met een lepeltje sambal.

    • 20 min

    • 4

      people

    • Kruidig,Mild