Vegetarische Nasi Goreng met oesterzwammen

Laten we wat vaker eten zoals ze dat in Indonesië doen. Probeer deze vegetarische Nasi Goreng met oesterzwammen en paksoi. 
20 Minutes
4
Kruidig

Ingrediënten

  • 400 g witte rijst
  • 1 zakje Conimex mix voor Nasi Goreng 37 g
  • 1 stronk paksoi 200 g
  • 150 g oesterzwammen of champignons
  • 1 rode ui
  • 3 lente-uitjes
  • 1 el Conimex Sambal Oelek
  • 2 el Conimex Wokolie
  • Conimex Gebakken uitjes
  • Conimex Kroepoek Cassave 75 g

  1. Amount per Serving
Title Amount per Serving
Energie kcal 464.996 kcal
Eiwitten 10.03 g
Suikers 4.204 g
Vezels 4.526 g
Verzadigde vetten 1.614 g
Natrium 810.6 mg
Fat Per Nutrient Basis 8.417 g

Bereidingswijze

  1. Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking en laat deze afkoelen.

  2. Wel de Mix voor Nasi Goreng 10 minuten in 100 ml heet water.

  3. Bak de Paksoi op middelhoog vuur aan in 2 el wokolie. Bak eerst de stronken en houd de bladeren apart. Bak 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg dan de bladeren van de paksoi toe samen met de oesterzwammen of champignons en rode ui toe.

  4. Voeg 1 el sambal toe aan de wokgroenten en bak deze even mee.

  5. Voeg de gewelde mix en de gekookte rijst toe aan de groenten en roer alles goed door elkaar.

  6. Snij vervolgens de lente-uitjes in ringetjes en voeg deze toe aan de Nasi Goreng.

  7. Serveer de Nasi Goreng met de Cassave Kroepoek en garneer met de gebakken uitjes.

Meer heerlijke recepten