Tom Yam – Thaise Garnalensoep

Tom Yam of Thaise garnalensoep

Wil je tom yam soep maken? Dan is dit het perfecte tom yam recept. Je zet deze geurige Thaise garnalensoep in 30 minuten op tafel. Vol van smaak en een heerlijk hoofdgerecht. 
20 Minutes
2
Pittig

Ingrediënten

  • 1 Knorr Kippenbouillon tabletten
  • 1 stengel citroengras (sereh)
  • 3 theelepels Conimex Laos (of 3 cm verse galangawortel)
  • 2 blaadjes vers limoenblad (djeroek poeroet)
  • 2 theelepels geraspte citroenschil
  • 1 theelepel Conimex Sambal Oelek
  • 1 theelepel Conimex Wokolie
  • 1 theelepel suiker
  • 0.5 theelepel vissaus
  • 6 grote ongekookte gepelde gamba's
  • 15 g verse koriander
  • 1 limoen

  1. Amount per Serving
Title Amount per Serving
Energie kcal 90.02 kcal
Eiwitten 5.35 g
Suikers 3.04 g
Vezels 1.54 g
Verzadigde vetten 1.19 g
Natrium 1359.92 mg
Fat Per Nutrient Basis 3.76 g

Bereidingswijze

  1. Breng 600 ml water met het bouillonblokje aan de kook. Snijd het onderste gedeelte van de citroengras in de lengte middendoor en kneus ze. Voeg de gekneusde citroengras aan de bouillon toe.

  2. Snijd de laos wortel in plakjes en scheur de blaadjes limoenblad middendoor. Voeg ze beide aan de bouillon toe. Meng 1 theelepel sambal met een theelepel wokolie en voeg deze samen met 1 theelepel suiker, een halve theelepel vissaus en 2 theelepels geraspte citroenschil toe. Laat de tom yam soep op laag vuur 18-20 min. trekken.

  3. Halveer de gamba's en roer ze door de soep. Laat ze in 2-3 min. gaar worden. Garneer de soep met grof gesneden koriander en limoenpartjes.

Meer heerlijke recepten