En ontvang maandelijks lekkere inspiratie
Title | Amount per Serving |
---|---|
Energie kcal | 90.02 kcal |
Eiwitten | 5.35 g |
Suikers | 3.04 g |
Vezels | 1.54 g |
Verzadigde vetten | 1.19 g |
Natrium | 1359.92 mg |
Fat Per Nutrient Basis | 3.76 g |
Breng 600 ml water met het bouillonblokje aan de kook. Snijd het onderste gedeelte van de citroengras in de lengte middendoor en kneus ze. Voeg de gekneusde citroengras aan de bouillon toe.
Snijd de laos wortel in plakjes en scheur de blaadjes limoenblad middendoor. Voeg ze beide aan de bouillon toe. Meng 1 theelepel sambal met een theelepel wokolie en voeg deze samen met 1 theelepel suiker, een halve theelepel vissaus en 2 theelepels geraspte citroenschil toe. Laat de tom yam soep op laag vuur 18-20 min. trekken.
Halveer de gamba's en roer ze door de soep. Laat ze in 2-3 min. gaar worden. Garneer de soep met grof gesneden koriander en limoenpartjes.