Thaise pindasaus

Thaise pindasaus

Deze Thaise pindasaus heeft een verrukkelijke authentieke smaak. In 10 minuten maak je een lekkere pittige Thaise pindasaus die heerlijk smaakt bij een sateetje, nasi, bami of bij geroosterd vlees van de barbecue! 
7 Minutes
2
Pittig

Ingrediënten

  • 1 klein teentje knoflook, geperst
  • 1 theelepel geraspte verse gemberwortel
  • 1 sjalotje, gesnipperd
  • 5 g citroengras (sereh), fijngehakt
  • 1 theelepel gemalen kurkuma (koenjit)
  • 100 ml kokosmelk
  • 1 theelepel vissaus
  • 1 pot Conimex Saté saus Pikant Kant en Klaar

  1. Amount per Serving
Title Amount per Serving
Energie kcal 631.51 kcal
Eiwitten 13.47 g
Suikers 52.21 g
Vezels 4.98 g
Verzadigde vetten 11.84 g
Natrium 1987.06 mg
Fat Per Nutrient Basis 32.89 g

Bereidingswijze

  1. Doe 1 eetlepel wokolie met 1 gesnipperd teentje knoflook, 1 gesnipperde sjalot en 1 theelepel geraspte gemberwortel in een steelpannetje en verwarm het op laag vuur zodat de smaken vrij komen.

  2. Voeg dan het citroengras en de kurkuma toe en warm kort mee. Blus het af met 60 ml water, de kokosmelk en vissaus. Roer dan de satésaus erdoor en breng alles al roerende aan de kook.

Meer heerlijke recepten