Thaise pindasaus

Thaise pindasaus

Deze Thaise pindasaus heeft een authentieke smaak en je maakt hem in 10 minuten. Heerlijk bij een sateetje of geroosterd vlees van de barbecue! 
7 min
2
Pittig

Ingrediënten

  • 1 klein teentje knoflook, geperst
  • 1 theelepel geraspte verse gemberwortel
  • 1 sjalotje, gesnipperd
  • 5 g citroengras (sereh), fijngehakt
  • 1 theelepel gemalen kurkuma (koenjit)
  • 100 ml kokosmelk
  • 1 theelepel vissaus
  • 1 pot Conimex Saté saus Pikant Kant en Klaar

  1. Amount per Serving
Title Amount per Serving
Energie kcal 631.51 kcal
Eiwitten 13.47 g
Suikers 52.21 g
Vezels 4.98 g
Verzadigde vetten 11.84 g
Natrium 1987.06 mg
Fat Per Nutrient Basis 32.89 g

Bereidingswijze

  1. Doe 1 eetlepel wokolie met 1 gesnipperd teentje knoflook, 1 gesnipperde sjalot en 1 theelepel geraspte gemberwortel in een steelpannetje en verwarm het op laag vuur zodat de smaken vrij komen.

  2. Voeg dan het citroengras en de kurkuma toe en warm kort mee. Blus het af met 60 ml water, de kokosmelk en vissaus. Roer dan de satésaus erdoor en breng alles al roerende aan de kook.

Gele Curry Kip 4122 square

Van restjes naar recept!

Help voedselverspilling te voorkomen! Heb je nog restjes in huis en weet je niet goed wat je ermee moet maken? Maak dan een foto van alle ingrediënten die je nog in huis hebt, dan stellen wij lekkere recepten voor waar je deze ingrediënten nog goed voor kan gebruiken.

Meer heerlijke recepten

  • Pho Bo – Vietnamese Noodle Soep

    Pho Bo Vietnamese Noodle Soep

    Lekkere Vietnamese soep maken met noedels? Probeer dit Pho Bo recept met Conimex lichte sojasaus!

    • 25 min

    • 2

      people

    • Mild

  • Pumpkin and Chicken Curry

    Pompoen curry met kip

    De Wok Paste Curry, Lemongrass & Chili geeft deze curry een fris-pittige smaak. Geef de curry extra pit met een lepeltje sambal.

    • 20 min

    • 4

      people

    • Kruidig,Mild