pandan rijst met garnalen

Thaise pandan rijst met garnalen en limoen

Thaise pandan rijst met garnalen en limoen. Om dit feestelijke rijstgerecht uit de Thaise keuken compleet te maken wordt er over het gerecht nog 2 handjes pinda's bestrooid. 
20 min
4

Ingrediënten

  • 350 g pandanrijst
  • 2 el Conimex Sojasaus
  • 1 pak Conimex mix voor Nasi Speciaal
  • 6 lente-uien
  • 0,5 limoen
  • 2 el Conimex Wokolie
  • 200 g gekookte, gepelde Noorse garnalen
  • 2 handjes pinda's

  1. Amount per Serving
Title Amount per Serving
Energie kcal 586.5 kcal
Eiwitten 23.35 g
Suikers 5.99 g
Vezels 5.59 g
Verzadigde vetten 3.18 g
Natrium 839.25 mg
Fat Per Nutrient Basis 19.17 g

Bereidingswijze

  1. Maak de peultjes schoon. Snij de lente-uitjes in ringen en rasp een halve limoen.

  2. Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking, met 2 el Conimex sojasaus in het kookwater.

  3. Wel de Conimex mix voor Nasi Speciaal in 2 dl heet water.

  4. Verhit 2 el Conimex Wokolie en roerbak hierin de peultjes ca. 2 minuten. Voeg de lente-uitjes, garnalen en de limoenrasp toe en roerbak een ca. 2 minuten, tot de garnalen gaar zijn.

  5. Voeg de Conimex mix voor nasi speciaal en de rijst toe aan de garnalen, en roerbak kort door elkaar.

  6. Serveer de Thaise pandan rijst met garnalen en limoen en bestrooi met 2 handjes pinda's.

Meer heerlijke recepten

  • Laksa Curry met garnalen en rijstnoedels

    Een heerlijke Laksa Curry van Foodplatform Culy. De Singaporese laksa curry is superpopulair! Deze Laksa wordt gemaakt met kokosmelk, rijstnoodles, garnalen en coriander.

    • 15 min

    • 2

      people

  • Pho Bo – Vietnamese Noodle Soep

    Pho Bo Vietnamese Noodle Soep

    Met dit Vietnamese Pho Bo recept maak je een originele Vietnamese noedelsoep vol groenten en met mager rundvlees. Met Conimex Lichte Sojasaus breng je de pho bo soep heerlijk op smaak.

    • 25 min

    • 2

      people

    • Mild

  • Pompoen curry met kip

    De Wok Paste Curry, Lemongrass & Chili geeft deze curry is fris pittige smaak. Geef de curry extra pit met een lepeltje sambal.

    • 20 min

    • 4

      people

    • Kruidig,Mild