En ontvang maandelijks lekkere inspiratie
Title | Amount per Serving |
---|---|
Energie kcal | 354.97 kcal |
Eiwitten | 16.0 g |
Suikers | 23.51 g |
Vezels | 3.39 g |
Verzadigde vetten | 2.94 g |
Natrium | 1559.74 mg |
Fat Per Nutrient Basis | 16.38 g |
Schil de mango, snijd het vruchtvlees van de pit, snijd het in dunne plakjes (ca. 4 mm) en vervolgens in dunne reepjes.
Schil de komkommer, verwijder de zaadlijsten, snijd de komkommer in dunne plakjes en vervolgens in reepjes.
Hak voor de dressing het onderste (witte) gedeelte van het citroengras heel fijn en meng dit in een kom samen met 4 eetlepels sweet chili saus, 3 eetlepels azijn en 1 theelepel vissaus. Rasp de schil van de schoongeboende limoen en pers de vrucht uit. Voeg de rasp met het sap toe aan de dressing.
Verhit een grillpan. Meng de gamba's met 1 eetlepel olie en grill ze aan beide zijden 1-2 min in de hete grillpan. Meng 1 theelepel chili paste,1 theelepel knoflook paste en 1 eetlepel olie in een kom en bestrijk de gamba's, vlak voordat ze klaar zijn, aan beide zijden met dit mengsel.
Snijd de koriander en de muntblaadjes fijn en schep ze met de mango, de komkommer en de dressing door elkaar. Verdeel de mangosalade over een schaal, leg de gamba’s erop en serveer direct. Eet smakelijk!