Thaise Mangosalade – Friszure Salade met Mango

Thaise Mangosalade

Met deze Thaise mangosalade met gegrilde gamba's zet je een lekkere friszure salade met mango en komkommer op tafel. De gamba's worden op smaak gebracht met Conimex Black chili paste en knoflook paste en smaken heerlijk bij deze Thaise mangosalade. 
4 min
2
Kruidig

Ingrediënten

  • 1 mango
  • 1 komkommer
  • 1 stengel citroengras (sereh)
  • 4 eetlepels Conimex Sweet Chilisaus
  • 3 eetlepels azijn
  • 1 theelepel vissaus
  • 1 limoen
  • 2 eetlepels Conimex Wokolie
  • 1 theelepel Conimex Black Chili Paste
  • 1 theelepel Conimex Black Knoflook Paste
  • 15 g verse koriander
  • 15 g munt
  • 200 g verse gepelde rauwe gamba

  1. Amount per Serving
Title Amount per Serving
Energie kcal 354.97 kcal
Eiwitten 16.0 g
Suikers 23.51 g
Vezels 3.39 g
Verzadigde vetten 2.94 g
Natrium 1559.74 mg
Fat Per Nutrient Basis 16.38 g

Bereidingswijze

  1. Schil de mango, snijd het vruchtvlees van de pit, snijd het in dunne plakjes (ca. 4 mm) en vervolgens in dunne reepjes.

  2. Schil de komkommer, verwijder de zaadlijsten, snijd de komkommer in dunne plakjes en vervolgens in reepjes.

  3. Hak voor de dressing het onderste (witte) gedeelte van het citroengras heel fijn en meng dit in een kom samen met 4 eetlepels sweet chili saus, 3 eetlepels azijn en 1 theelepel vissaus. Rasp de schil van de schoongeboende limoen en pers de vrucht uit. Voeg de rasp met het sap toe aan de dressing.

  4. Verhit een grillpan. Meng de gamba's met 1 eetlepel olie en grill ze aan beide zijden 1-2 min in de hete grillpan. Meng 1 theelepel chili paste,1 theelepel knoflook paste en 1 eetlepel olie in een kom en bestrijk de gamba's, vlak voordat ze klaar zijn, aan beide zijden met dit mengsel.

  5. Snijd de koriander en de muntblaadjes fijn en schep ze met de mango, de komkommer en de dressing door elkaar. Verdeel de mangosalade over een schaal, leg de gamba’s erop en serveer direct. Eet smakelijk!

Meer heerlijke recepten

  • Laksa Curry met garnalen en rijstnoedels

    Een heerlijke Laksa Curry van Foodplatform Culy. De Singaporese laksa curry is superpopulair! Deze Laksa wordt gemaakt met kokosmelk, rijstnoodles, garnalen en coriander.

    • 15 min

    • 2

      people

  • Pho Bo – Vietnamese Noodle Soep

    Pho Bo Vietnamese Noodle Soep

    Met dit Vietnamese Pho Bo recept maak je een originele Vietnamese noedelsoep vol groenten en met mager rundvlees. Met Conimex Lichte Sojasaus breng je de pho bo soep heerlijk op smaak.

    • 25 min

    • 2

      people

    • Mild

  • Pompoen curry met kip

    De Wok Paste Curry, Lemongrass & Chili geeft deze curry is fris pittige smaak. Geef de curry extra pit met een lepeltje sambal.

    • 20 min

    • 4

      people

    • Kruidig,Mild