
Thaise Groene Curry met kip en spinazie
Heerlijke groene curry met spinazie, verse spinazie en kip. Een licht pittig en gezonde basis voor elk rijstgerecht. Ook erg lekker bij een barbecue. Extra lekker door Conimex Thaise Groene Curry, een geconcentreerde licht pittige kruidenpasta op basis van groene pepers, limoenblad, laos, komijn en koriander.
Ingrediënten
Aantal porties
Bereidingswijze
Snij de ui in halve ringen. Verhit een el wok olie in een koekenpan en roerbak de spinazie in twee batches beetgaar. Laat de spinazie uitlekken op een vergiet. Kook de rijst.
Verhit vervolgens twee el wok olie in een pan en bak de kipfilet blokjes goudbruin, voeg de ui toe en bak deze nog ongeveer 2 min. mee.
Zet het vuur laag en voeg de currypaste, kokosmelk en 100 ml water toe. Breng de curry al roerende aan de kook en laat 2-3 min. zachtjes koken. Voeg de uitgelekte spinazie toe en verhit nog even kort.
Serveer de curry met de gekookte rijst.