Thaise Groene Curry met kip en spinazie

Heerlijke groene curry met spinazie, verse spinazie en kip. Een licht pittig en gezonde basis voor elk rijstgerecht. Ook erg lekker bij een barbecue. Extra lekker door Conimex Thaise Groene Curry, een geconcentreerde licht pittige kruidenpasta op basis van groene pepers, limoenblad, laos, komijn en koriander. 
20 Minutes
4
Kruidig

Ingrediënten

  • 4 el Conimex Wok Olie
  • 250 g kipfilet (in blokjes)
  • 90 g Conimex Groene Curry Paste
  • 200 ml kokosmelk
  • 200 g verse spinazie
  • 1 ui
  • 225 g pandanrijst

  1. Amount per Serving
Title Amount per Serving
Energie kcal 526.585 kcal
Eiwitten 21.677 g
Suikers 3.126 g
Vezels 2.952 g
Verzadigde vetten 10.87 g
Natrium 49.255 mg
Fat Per Nutrient Basis 25.184 g

Bereidingswijze

  1. Snij de ui in halve ringen. Verhit een eetlepel wok olie in een koekenpan en roerbak de spinazie in twee batches beetgaar. Laat de spinazie uitlekken op een vergiet. Kook de rijst.

  2. Verhit vervolgens twee eetlepels wok olie in een pan en bak de kipfilet blokjes goudbruin, voeg de ui toe en bak deze nog ongeveer 2 minuten mee.

  3. Zet het vuur laag en voeg de currypaste, kokosmelk en 100 ml water toe. Breng de curry al roerende aan de kook en laat 2-3 minuten zachtjes koken. Voeg de uitgelekte spinazie toe en verhit nog even kort.

  4. Serveer de curry met de gekookte rijst.

Meer heerlijke recepten