Thaise groene curry met kip en sperziebonen

Thaise Groene Curry met kip en sperziebonen

Geef je currygerecht een intense Thaise smaak met deze groene currypasta. 
20 min
2
Pittig

Ingrediënten

  • 200 g kipfilet
  • 150 g sperziebonen
  • 1 ui
  • 1 kleine rode peper
  • 150 g rijst
  • 200 ml kokosmelk
  • 1 pakje Conimex Thaise Groene Curry Paste
  • 1 el Conimex Wokolie

  1. Amount per Serving
Title Amount per Serving
Energie kcal 813.88 kcal
Eiwitten 34.08 g
Suikers 8.86 g
Vezels 6.08 g
Verzadigde vetten 20.48 g
Natrium 922.66 mg
Fat Per Nutrient Basis 40.89 g

Bereidingswijze

  1. Snij de ui in halve ringen, halveer de sperziebonen. Snij de rode peper in kleine stukjes. Snij de kipfilet in blokjes.

  2. Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking.

  3. Kook de sperziebonen ca. 5 min. voor.

  4. Verhit 2 el wokolie in een wok en bak de kipfilet goudbruin. Voeg dan de ui toe en bak deze kort mee.

  5. Zet het vuur laag en voeg de sperziebonen, rode peper, currypasta, kokosmelk en 50 ml water toe. Breng het geheel al roerend aan de kook. Laat de curry 2-3 min. zachtjes doorkoken. Serveer de curry met de gekookte rijst.

Meer heerlijke recepten

  • Laksa Curry met garnalen en rijstnoedels

    Een heerlijke Laksa Curry van Foodplatform Culy. De Singaporese laksa curry is superpopulair! Deze Laksa wordt gemaakt met kokosmelk, rijstnoodles, garnalen en coriander.

    • 15 min

    • 2

      people

  • Pho Bo – Vietnamese Noodle Soep

    Pho Bo Vietnamese Noodle Soep

    Met dit Vietnamese Pho Bo recept maak je een originele Vietnamese noedelsoep vol groenten en met mager rundvlees. Met Conimex Lichte Sojasaus breng je de pho bo soep heerlijk op smaak.

    • 25 min

    • 2

      people

    • Mild

  • Pompoen curry met kip

    De Wok Paste Curry, Lemongrass & Chili geeft deze curry is fris pittige smaak. Geef de curry extra pit met een lepeltje sambal.

    • 20 min

    • 4

      people

    • Kruidig,Mild