Tempeh Sambal Goreng

Laten we wat vaker eten zoals ze dat in Indonesië doen. Tempeh wordt veel gebruikt in Indonesische gerechten. Het is een soort koek gemaakt van soyabonen en is geschikt voor veel vegetarische gerechten. Zo ook voor deze Sambal Goreng Tempé. Dit gerecht is heerlijk in combinatie met Semur Daging en een frisse Komkommersalade. 
10 min
4
Pittig

Ingrediënten

  • 250 gram tempé

Tempé marinade

  • 1 teentje knoflook
  • 4 el Bango ketjap manis
  • 2 el azijn
  • 0.5 el suiker
  • 0.5 el Conimex Sambal Oelek

  1. Amount per Serving
Title Amount per Serving
Energie kcal 150.215 kcal
Eiwitten 8.277 g
Suikers 13.443 g
Vezels 3.609 g
Verzadigde vetten 0.688 g
Natrium 217.502 mg
Fat Per Nutrient Basis 4.717 g

Bereidingswijze

  1. Snijd de tempé in reepjes van drie cm bij een halve cm dik.

  2. Frituur de tempé 4 à 5 minuten. Laat de tempé uitlekken op een keukenpapiertje.

  3. Snijd het knoflookteentje in flinterdunne schijfjes.

  4. Meng alle ingrediënten bij elkaar voor de marinade.

  5. In een koekenpan verhit je de marinade en voeg je de tempé aan toe. Bak de tempé en marinade op middelhoog vuur op.

Meer heerlijke recepten

  • Laksa Curry met garnalen en rijstnoedels

    Een heerlijke Laksa Curry van Foodplatform Culy. De Singaporese laksa curry is superpopulair! Deze Laksa wordt gemaakt met kokosmelk, rijstnoodles, garnalen en coriander.

    • 15 min

    • 2

      people

  • Pho Bo – Vietnamese Noodle Soep

    Pho Bo Vietnamese Noodle Soep

    Met dit Vietnamese Pho Bo recept maak je een originele Vietnamese noedelsoep vol groenten en met mager rundvlees. Met Conimex Lichte Sojasaus breng je de pho bo soep heerlijk op smaak.

    • 25 min

    • 2

      people

    • Mild

  • Pompoen curry met kip

    De Wok Paste Curry, Lemongrass & Chili geeft deze curry is fris pittige smaak. Geef de curry extra pit met een lepeltje sambal.

    • 20 min

    • 4

      people

    • Kruidig,Mild