Sweet & Sour wokgroenten met gehakt en rijstsalade

Sweet & Sour wokgroenten met gehakt en rijstsalade

Oosterse wokgroenten met Conimex Woksaus Sweet & sour en rundergehakt. Geserveerd met een lekkere frisse rijstsalade van basmatirijst met citroen, lente-uitjes en knoflook. 
15 Minutes
4
Kruidig

Ingrediënten

  • 400 gram basmati rijst
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 lente-uitjes
  • 1 citroen
  • 2 eetlepels Conimex Wok Olie
  • 600 gram Oosterse wokgroenten
  • 250 gram mager rundergehakt
  • 10 eetlepels Conimex Woksaus Sweet & Sour 175ml

  1. Amount per Serving
Title Amount per Serving
Energie kcal 659.15 kcal
Eiwitten 22.55 g
Suikers 21.45 g
Vezels 4.74 g
Verzadigde vetten 4.54 g
Natrium 864.14 mg
Fat Per Nutrient Basis 15.06 g

Bereidingswijze

  1. Kook de Basmati rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking. Giet af in een vergiet, spoel met koud water tot de rijst koud is en laten uitlekken.

  2. Pel en hak ondertussen de knoflook fijn. Snijd de lente-uitjes in smalle ringetjes. Pers de citroen uit.

  3. Verwarm een wok op hoog vuur, voeg 2 eetlepels Conimex Wok olie toe en roerbak het rundergehakt met de knoflook 5 min. Voeg de groenten toe en wok 4 min. Voeg 8 el woksaus Sweet & sour toe en wok nog 1 min.

  4. Meng ondertussen de koude basmatirijst met het citroensap, de lente-uitjes en 2 el Conimex Woksaus Sweet & Sour. Voeg naar smaak peper en zout toe. Verdeel de salade en de Sweet & Sour wokgroenten met gehakt over 4 borden.

Meer heerlijke recepten