Sweet & Sour tjap tjoy met spitskool en pittige woknoedels

Sweet & Sour tjap tjoy met spitskool en pittige wok noedels

Lekker recept, tjap tjoy met pittig Chinees noedels. Met lekkere knapperige spitskool, rode ui, tomaten, eieren, taugé en geroosterde amandelen op smaak gebracht met Conimex Woksaus Sweet & Sour. Voeg voor meer pit Conimex Sambal Oelek naar smaak toe. 
20 Minutes
4
Pittig

Ingrediënten

  • 3 kleine rode uien
  • 3 kleine tomaten
  • 400 gram spitskool
  • 1 zak Conimex Wok Noedels
  • 2 eetlepels Conimex Wok Olie
  • 4 eieren
  • 100 gram tauge
  • 10 eetlepels Conimex Woksaus Sweet & Sour 175ml
  • 1 eetlepel sambal oelek
  • 50 gram geroosterde amandel

  1. Amount per Serving
Title Amount per Serving
Energie kcal 619.96 kcal
Eiwitten 20.42 g
Suikers 24.74 g
Vezels 6.17 g
Verzadigde vetten 7.34 g
Natrium 1241.05 mg
Fat Per Nutrient Basis 26.91 g

Bereidingswijze

  1. Pel de uien. Snijd ze in partjes en de tomaatjes en spitskool in stukjes. Kook de noedels volgens de aanwijzing op de verpakking. Afgieten in een vergiet, koud spoelen en laten uitlekken.

  2. Verhit ca. 1 el Conimex Wok Olie in de wok en roerbak hierin de ui 3 min. Voeg de spitskool toe en wok 5 min. Voeg na 3 minuten de stukjes tomaat toe. Klop de eieren los en roer ze door de groenten. Blijf roeren tot de eieren zijn gestold. Voeg de taugé en de Conimex Woksaus Sweet & Sour toe en warm goed door.

  3. Zet ondertussen een diepe pan op een hoog vuur, verhit ca. 1 el Conimex Wok Olie in de pan en voeg de noedels en Conimex Sambal Oelek naar smaak (hoe meer, hoe heter) toe. Schep goed door elkaar en laat de noedels heet worden.

  4. Schep de noedels en de tjap tjoy in grote kommen en strooi de amandelen over de tjap tjoy.

Meer heerlijke recepten