Soto met rijst en taug

Soto met rijst en taugé

Recept Indonesische soto met rijst en taugé. Aziatische kippensoep op basis van een kruidenpasta, taugé, rijst en gekookte eieren uit de oosterse keuken. Extra lekker en vol van smaak door Conimex Boemboe Ajam Paniki. 
25 Minutes
4
Mild en kindvriendelijk

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 eieren
  • 3 el Conimex Wok Olie
  • 250 g kipfilet
  • 95 g Conimex Boemboe Ajam Paniki
  • 150 g rijst
  • 100 g tauge

  1. Amount per Serving
Title Amount per Serving
Energie kcal 462.25 kcal
Eiwitten 25.92 g
Suikers 9.07 g
Vezels 2.09 g
Verzadigde vetten 4.55 g
Natrium 628.96 mg
Fat Per Nutrient Basis 20.93 g

Bereidingswijze

  1. Pel en snipper de ui en de knoflook. Kook de eieren in 8-10 minuten hard. Laat ze 'schrikken' in koud water, pel en halveer ze.

  2. Verhit een el Conimex Wok Olie in een soeppan en bak hierin de ui en de knoflook op matig vuur lichtbruin. Voeg de (hele) kipfilet, de Conimex Boemboe Ajam Paniki en een liter water toe en breng dit aan de kook. Laat de soep ongeveer 15 minuten zachtjes koken. Kook ondertussen ook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  3. Haal de kipfilet uit de soep en trek het vlees met twee vorken in kleine stukjes. Verhit een el olie in een koekenpan en bak hierin de stukjes kip op matig vuur rondom bruin in een minuut of 4.

  4. Verdeel het gebakken kippenvlees, de taugé, de rijst en de eieren over kommen en schenk de hete soep erop. Serveer direct.

Meer heerlijke recepten