Soto Ayam

Soto Ayam maaltijdsoep

Soto Ayam is een rijkgevulde Indonesische kippensoep met kip, rijst, eieren, taugé en spitskool. Vanwege de rijst en de kip is deze soep uitermate geschikt als avondmaaltijd. In een handomdraai bereid je twee dampende kommen soep volgens authentieke receptuur. Eet je liever vegetarisch of wil iets meer variatie? Vervang dan de kipfilet door Vegetarische Kipstuckjes van De Vegetarische Slager. 
20 Minutes
2
Mild en kindvriendelijk,Mild

Ingrediënten

  • 100 gr kipfilet
  • 150 gr spitskool
  • 125 gr taugé
  • 2 lente-uitjes
  • 2 eieren
  • Conimex Soto Ayam maaltijdsoep

  1. Amount per Serving
Title Amount per Serving
Energie kcal 212.14 kcal
Eiwitten 24.12 g
Suikers 4.29 g
Vezels 2.88 g
Verzadigde vetten 2.3 g
Natrium 120.76 mg
Fat Per Nutrient Basis 7.6 g

Bereidingswijze

  1. Breng 1 liter water aan de kook en kook hierin de rijst in 13 minuten gaar. Giet de rijst af, laat even uitdampen en roer goed om.

  2. kook de 2 eieren ca. 7 minuten in een andere pan. Snij ondertussen de kipfilet in kleine blokjes, de spitskool in reepjes en de lente-ui in dunne ringetjes.

  3. Doe 500 ml water en de Soto Ayam paste in een pan, roer totdat de paste is opgelost. Voeg de kip blokjes toe en breng het geheel aan de kook. Laat de soep daarna 2 minuten zachtjes doorkoken.

  4. Voeg de spitskool toe en kook deze één minuutje mee. Doe ditzelfde hierna ook met de taugé.

  5. Verwarm het geheel nog een halve minuut, snij ondertussen de eieren in kwarten en verdeel de rijst over 2 kommen.

  6. Serveer de soep over de rijst en garneer met de eieren, pinda's en lente-ui.

Meer heerlijke recepten

  • Pho Bo – Vietnamese Noodle Soep 30 Minutes  recipe

    Pho Bo Vietnamese Noodle Soep

    Lekkere Vietnamese soep maken met noedels? Probeer dit Pho Bo recept met Conimex lichte sojasaus!

    • CookingTime25 Minutes

    • Servings 2

      people

    • SpicinessMild

  •  20 Minutes  recipe

    Thaise Gele Curry met pompoen en tomaat

    Recept voor een heerlijke gele curry met pompoen en tomaat.

    • CookingTime15 Minutes

    • Servings 3

      people

    • SpicinessKruidig,Mild