En ontvang maandelijks lekkere inspiratie
Title | Amount per Serving |
---|---|
Energie kcal | 359.21 kcal |
Eiwitten | 27.75 g |
Suikers | 9.77 g |
Vezels | 3.94 g |
Verzadigde vetten | 4.62 g |
Natrium | 1284.97 mg |
Fat Per Nutrient Basis | 17.01 g |
Pel de ui en de knoflook. Snijd de ui in stukken. Blender de ui met de knoflook, de gember en 1 eetlepel wokolie. Voeg de laos en de kurkuma toe en laat de machine nog even kort draaien. Snijd het bovenste harde gedeelte van de stengels citroengras en snijd de stengels in de lengte door. Scheur de limoenblaadjes doormidden.
Fruit het uimengsel kort in een soeppan (niet laten kleuren). Voeg 750 ml water, het citroengras, limoenblad en het het bouillonblokje toe. Breng alles aan de kook. Voeg de kip toe. Laat de soep 30 minuten zachtjes koken totdat de kip helemaal gaar is.
Kook de eieren in ca. 10 minuten hard, pel en halveer ze. Snijd de lente-ui in ringetjes en de rode peper, zonder de zaadjes in ringetjes. Hak de koriander grof.
Zeef de soep en vul het kookvocht aan met water tot 750 ml. Trek de kip uit elkaar en het kippenvlees samen met de zoete dikke ketjap aan de soep toe. Breng de soep aan de kook.
Verdeel de taugé, lente-ui en rode peper over 2 kommen en schenk de bouillon erop. Garneer met de koriander.