En ontvang maandelijks lekkere inspiratie
Title | Amount per Serving |
---|---|
Energie kcal | 597.36 kcal |
Eiwitten | 33.38 g |
Suikers | 10.57 g |
Vezels | 1.4 g |
Verzadigde vetten | 5.18 g |
Natrium | 814.31 mg |
Fat Per Nutrient Basis | 18.27 g |
Verhit twee eetlepels wokolie in een koekenpan en bak het rundvlees rondom bruin. Breng het rundvlees over in een (braad)pan met deksel en zet deze op laag vuur.
Bak de boemboe een minuutje aan in een nieuwe pan. Voeg 5 eetlepels zoete dikke ketjap, 15 g noten rasp, 300 ml water en 1 theelepel zout toe en breng het geheel al roerende aan de kook.
Giet het ketjap mengsel over het rundvlees. Bekijk of het rundvlees in de (braad)pan ondergedompeld in het mengsel ligt. Indien dit niet het geval is voeg wat water toe. Laat het geheel ongeveer 2 uur stoven totdat het rundvlees gaar is, met een deksel op de pan. Controleer regelmatig of het vlees nog onder het ketjap mengsel staat en vul dit aan met water indien nodig.
Kook ondertussen de rijst volgens de bereidingswijze. Wanneer het vlees gaar is kook dan de smoor in tot de gewenste dikte.