Semoer Daging

Semoer Daging Gesmoord Rundvlees

Dit is een typisch Indonesisch recept. Het rundvlees wordt gestoofd in een mengsel van onder andere Conimex Ketjap Manis, dit geeft een lekker malse bite. Maak het gerecht helemaal af met Sambal Goreng Tempé en een frisse Komkommersalade. 
120 min
4

Ingrediënten

  • 500 g runderstoofvlees in blokjes gesneden
  • 5 eetlepels ketjap manis
  • 80 g Basis voor Boemboe (zie www.conimex.nl/recepten/basis-voor-boemboe/)
  • 15 g macadamia noten of kemirienoten geraspt
  • 300 g witte rijst
  • 2 eetlepels wok olie
  • 1 theelepel zout

  1. Amount per Serving
Title Amount per Serving
Energie kcal 597.36 kcal
Eiwitten 33.38 g
Suikers 10.57 g
Vezels 1.4 g
Verzadigde vetten 5.18 g
Natrium 814.31 mg
Fat Per Nutrient Basis 18.27 g

Bereidingswijze

  1. Verhit twee eetlepels wokolie in een koekenpan en bak het rundvlees rondom bruin. Breng het rundvlees over in een (braad)pan met deksel en zet deze op laag vuur.

  2. Bak de boemboe een minuutje aan in een nieuwe pan. Voeg 5 eetlepels zoete dikke ketjap, 15 g noten rasp, 300 ml water en 1 theelepel zout toe en breng het geheel al roerende aan de kook.

  3. Giet het ketjap mengsel over het rundvlees. Bekijk of het rundvlees in de (braad)pan ondergedompeld in het mengsel ligt. Indien dit niet het geval is voeg wat water toe. Laat het geheel ongeveer 2 uur stoven totdat het rundvlees gaar is, met een deksel op de pan. Controleer regelmatig of het vlees nog onder het ketjap mengsel staat en vul dit aan met water indien nodig.

  4. Kook ondertussen de rijst volgens de bereidingswijze. Wanneer het vlees gaar is kook dan de smoor in tot de gewenste dikte.

Meer heerlijke recepten

  • Laksa Curry met garnalen en rijstnoedels

    Een heerlijke Laksa Curry van Foodplatform Culy. De Singaporese laksa curry is superpopulair! Deze Laksa wordt gemaakt met kokosmelk, rijstnoodles, garnalen en coriander.

    • 15 min

    • 2

      people

  • Pho Bo – Vietnamese Noodle Soep

    Pho Bo Vietnamese Noodle Soep

    Met dit Vietnamese Pho Bo recept maak je een originele Vietnamese noedelsoep vol groenten en met mager rundvlees. Met Conimex Lichte Sojasaus breng je de pho bo soep heerlijk op smaak.

    • 25 min

    • 2

      people

    • Mild

  • Pompoen curry met kip

    De Wok Paste Curry, Lemongrass & Chili geeft deze curry is fris pittige smaak. Geef de curry extra pit met een lepeltje sambal.

    • 20 min

    • 4

      people

    • Kruidig,Mild