Semoer Daging

Semoer Daging Gesmoord Rundvlees

Dit is een typisch Indonesisch recept. Het rundvlees wordt gestoofd in een mengsel van onder andere Conimex Ketjap Manis, dit geeft een lekker malse bite. Maak het gerecht helemaal af met Sambal Goreng Tempé en een frisse Komkommersalade. 
120 Minutes
4

Ingrediënten

  • 500 g runderstoofvlees in blokjes gesneden
  • 5 eetlepels ketjap manis
  • 80 g Basis voor Boemboe (zie www.conimex.nl/recepten/basis-voor-boemboe/)
  • 15 g macadamia noten of kemirienoten geraspt
  • 300 g witte rijst
  • 2 eetlepels wok olie
  • 1 theelepel zout

  1. Amount per Serving
Title Amount per Serving
Energie kcal 597.36 kcal
Eiwitten 33.38 g
Suikers 10.57 g
Vezels 1.4 g
Verzadigde vetten 5.18 g
Natrium 814.31 mg
Fat Per Nutrient Basis 18.27 g

Bereidingswijze

  1. Verhit twee eetlepels wokolie in een koekenpan en bak het rundvlees rondom bruin. Breng het rundvlees over in een (braad)pan met deksel en zet deze op laag vuur.

  2. Bak de boemboe een minuutje aan in een nieuwe pan. Voeg 5 eetlepels zoete dikke ketjap, 15 g noten rasp, 300 ml water en 1 theelepel zout toe en breng het geheel al roerende aan de kook.

  3. Giet het ketjap mengsel over het rundvlees. Bekijk of het rundvlees in de (braad)pan ondergedompeld in het mengsel ligt. Indien dit niet het geval is voeg wat water toe. Laat het geheel ongeveer 2 uur stoven totdat het rundvlees gaar is, met een deksel op de pan. Controleer regelmatig of het vlees nog onder het ketjap mengsel staat en vul dit aan met water indien nodig.

  4. Kook ondertussen de rijst volgens de bereidingswijze. Wanneer het vlees gaar is kook dan de smoor in tot de gewenste dikte.

Meer heerlijke recepten

  • Pho Bo – Vietnamese Noodle Soep 30 Minutes  recipe

    Pho Bo Vietnamese Noodle Soep

    Lekkere Vietnamese soep maken met noedels? Probeer dit Pho Bo recept met Conimex lichte sojasaus!

    • CookingTime25 Minutes

    • Servings 2

      people

    • SpicinessMild

  •  20 Minutes  recipe

    Thaise Gele Curry met pompoen en tomaat

    Recept voor een heerlijke gele curry met pompoen en tomaat.

    • CookingTime15 Minutes

    • Servings 3

      people

    • SpicinessKruidig,Mild