sate kambing

Saté Kambing

Saté Kambing is een Javaanse saté die traditioneel geserveerd wordt met een ketjapsaus en geitenvlees. In deze Kambing vervangen we het geitenvlees door lamsvlees. 
30 Minutes
4
Mild

Ingrediënten

  • 8 el Conimex Ketjap Marinade
  • 3 el Conimex Ketjap Manis
  • 1 el Conimex Gembersiroop
  • 1 rode peper
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 500 g lamsfilet

Bereidingswijze

  1. Week de satéprikkers 30 minuten in water.

  2. Snij de lamsfilet in blokjes. Marineer het vlees met 8 el Ketjap Manis satémarinade. Laat het 30 min. marineren.

  3. Pers de knoflook uit en snipper de rode uien. Snij de rode peper fijn. Verhit 2 el Conimex wokolie in een pan en fruit hierin de knoflook, de rode ui en de rode peper. Voeg 5 el Conimex zoete Ketjap Manis en 1 el. Conimex gembersiroop toe. Verwarm het geheel op laag vuur.

  4. Rijg de stukjes gemarineerd vlees op de satéprikkers en verhit een grillpan. Grill de satéspiesjes in de grillpan of op de BBQ goudbruin en gaar.

  5. Serveer de satéspiesjes met de warme ketjapsaus.

Meer heerlijke recepten

  • Pho Bo – Vietnamese Noodle Soep

    Pho Bo Vietnamese Noodle Soep

    Lekkere Vietnamese soep maken met noedels? Probeer dit Pho Bo recept met Conimex lichte sojasaus!

    • 25 Minutes

    • 2

      people

    • Mild

  • Pumpkin and Chicken Curry

    Pompoen curry met kip

    De Wok Paste Curry, Lemongrass & Chili geeft deze curry een fris-pittige smaak. Geef de curry extra pit met een lepeltje sambal.

    • 20 Minutes

    • 4

      people

    • Kruidig,Mild