Saté Babi

Saté Babi

In de warme Aziatische straten blijft de geur van vers bereid eten lang hangen. Dag en nacht kun je er terecht voor een snelle, heerlijke maaltijd. Zoals deze Saté Babi (babi = varkensvlees, ayam = kip). Lekker met pindasaus! 
15 Minutes
4
Kruidig

Ingrediënten

  • 2 sjalotten
  • 4 tenen knoflook
  • 600 g schouderkarbonade verwijder botten
  • 6 el ketjap manis
  • 1 scheutje Conimex Wokolie
  • 400 g witte rijst
  • 2 komkommers
  • 6 el chilisaus
  • citroensap 0.5 citroen
  • 1 pot Conimex Pindasaus Mild 400 g
  • 1 zak Conimex kroepoek saté 75 g

  1. Amount per Serving
Title Amount per Serving
Energie kcal 926.096 kcal
Eiwitten 34.66 g
Suikers 43.505 g
Vezels 4.747 g
Verzadigde vetten 6.988 g
Natrium 1132.602 mg
Fat Per Nutrient Basis 26.529 g

Bereidingswijze

  1. Pel en snipper de sjalot en knoflook.

  2. Snij de karbonade in stukjes en meng met de ketjap.

  3. Verhit in een pan een scheutje wokolie en fruit de sjalot en knoflook. Voeg toe aan de schouderkarbonade en laat deze ongeveer 2 uur marineren.

  4. Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking en zet apart.

  5. Bak het vlees 10 minuten op middelhoog vuur.

  6. Snij de komkommer in de lengte doormidden. Verwijder de zaadlijsten, snij de helften in plakjes en doe ze in een kom.

  7. Meng 6 el chilisaus met het citroensap en maak hier de komkommer mee aan.

  8. Maak de pindasaus volgens de instructies op de verpakking.

  9. Verdeel de rijst over de borden en serveer het vlees met de rijst, komkommersalade en Saté Kroepoek.

Meer heerlijke recepten