Sate Ayam – Indonesische Kipsaté

Saté Ayam Indonesische Kipsaté

Met dit Saté Ayam recept kun je zelf heerlijke Indonesische kipsaté maken. Met Conimex Ketjap Manis en Conimex Sambal Oelek als smaakmakers lukt zo'n Sate Ayam altijd. Serveer met milde satésaus! 
10 Minutes
2
Mild

Ingrediënten

  • 2 eetlepels Conimex Ketjap Manis
  • 1 theelepel Conimex gemalen koriander (ketoembar)
  • 1 theelepel Conimex Sambal Oelek
  • 1 teentje knoflook
  • 250 g kipfilet of kippendijfilet
  • 1 eetlepel Conimex Wokolie
  • 1 pot Conimex Pindasaus Mild
  • Tip: Lekker met Conimex Kroepoek Bali 75 g

  1. Amount per Serving
Title Amount per Serving
Energie kcal 826.66 kcal
Eiwitten 42.58 g
Suikers 74.15 g
Vezels 4.96 g
Verzadigde vetten 5.85 g
Natrium 2663.16 mg
Fat Per Nutrient Basis 34.2 g

Bereidingswijze

  1. Meng voor de marinade 2 eetlepels Ketjap Manis, 1 theelepel gemalen koriander, 1 theelepel sambal oelek en 1 teentje knoflook in een kom door elkaar. Snijd de kipfilet in blokjes. Marineer de kipblokjes ca. 15 min. in de marinade.

  2. Rijg de kipblokjes op de satéstokjes en bestrijk ze met de olie. Verhit een grillpan en grill de saté ayam aan beide zijden 2-3 min. Verwarm de Conimex satésaus. Serveer de saté ayam met de satésaus. Lekker met nasi.

Meer heerlijke recepten