Recipe Image 111616

Saté Ayam Indonesische Kipsaté

Met dit Saté Ayam recept kun je zelf heerlijke Indonesische kipsaté maken. Met Conimex Ketjap Manis en Conimex Sambal Oelek als smaakmakers lukt zo'n Sate Ayam altijd. Serveer met milde satésaus!

Ingrediënten

Aantal porties

Bereidingswijze

Meng voor de marinade 2 eetlepels Ketjap Manis, 1 theelepel gemalen koriander, 1 theelepel sambal oelek en 1 teentje knoflook in een kom door elkaar. Snijd de kipfilet in blokjes. Marineer de kipblokjes ca. 15 min. in de marinade.

Rijg de kipblokjes op de satéstokjes en bestrijk ze met de olie. Verhit een grillpan en grill de saté ayam aan beide zijden 2-3 min. Verwarm de Conimex satésaus. Serveer de saté ayam met de satésaus. Lekker met nasi.

Recept categorieën