Hong shao doufu – Gestoofde tofu uit Singapore

Roergebakken tofu uit Singapore of Hong shao doufu

Maak eens roergebakken tofu uit Singapore! Deze hong shao doufu of roergebakken tofu uit Singapore staat in 20 minuten op tafel en heeft een bijzonder lekkere en milde authentieke smaak. Met lekker veel groenten en knapperig gefrituurde tofu maak je in korte tijd een bijzondere roerbak uit Singapore. 
15 Minutes
2
Mild en kindvriendelijk

Ingrediënten

  • 225 g tofu, in blokjes van 2 cm
  • 1½ eetlepel Conimex Wokolie
  • 100 g verse peultjes, afgehaald
  • ½ kleine rode paprika, in reepjes
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 theelepel geraspte verse gemberwortel
  • 75 g shiitakes (of champignons), in plakjes
  • ½ eetlepel oestersaus
  • ½ eetlepel Conimex Sojasaus
  • ½ eetlepel witte wijn of rijstwijn
  • ½ eetlepel maïzena
  • 1½ theelepel sesamolie
  • 1 eetlepel geroosterde pinda's

  1. Amount per Serving
Title Amount per Serving
Energie kcal 272.95 kcal
Eiwitten 13.38 g
Suikers 2.4 g
Vezels 3.45 g
Verzadigde vetten 3.02 g
Natrium 302.0 mg
Fat Per Nutrient Basis 19.25 g

Bereidingswijze

  1. Verwarm een frituurpan voor tot 175 °C. Frituur de tofu goudbruin en laat ze uitlekken op een met keukenpapier bekleed bord.

  2. Verhit de wokolie in een wok en roerbak de peultjes, paprika en shiitakes (of champignons) 1 minuut op een hoog vuur. Zet het vuur iets lager en voeg dan de het uitgeperste teentje knoflook en de geraspte gemberwortel toe. Roerbak kort met de groenten mee. Roer de oestersaus, sojasaus en witte wijn of rijstwijn erdoor en breng alles aan de kook.

  3. Roer intussen de maïzena met ½ eetlepel water los. Schep het door het groentemengsel in de pan en laat het vocht binden. Zet het vuur uit en schep de tofu en sesamolie erdoor. Verdeel het gerecht over 2 borden en bestrooi met de geroosterde pinda’s.

Meer heerlijke recepten