Roergebakken Thaise bloemkool met sperziebonen

Roergebakken Thaise bloemkool met sperziebonen

Met deze roergebakken Thaise bloemkool met sperziebonen maak je van sperziebonen en bloemkool een verrassend Aziatisch bijgerecht. Dit heerlijk gekruide roerbakgerecht staat in 15 minuten op tafel! Wat wil je nog meer? 
10 min
2
Mild en kindvriendelijk

Ingrediënten

  • 1 eetlepel fjingehakt korianderblad
  • ½ theelepel gemalen kurkuma (geelwortel)
  • 1 theelepel donkere basterdsuiker
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 2 eetlepels vissaus
  • 3 bosuitjes
  • 100 g sperziebonen, afgehaald
  • 2 eetlepels Conimex Wokolie
  • 200 g bloemkool, in kleine roosjes
  • 1 eetlepel limoensap

  1. Amount per Serving
Title Amount per Serving
Energie kcal 161.51 kcal
Eiwitten 3.36 g
Suikers 4.31 g
Vezels 3.29 g
Verzadigde vetten 2.24 g
Natrium 1422.59 mg
Fat Per Nutrient Basis 12.77 g

Bereidingswijze

  1. Meng het fijngehakte korianderblad met ½ theelepel kurkuma, 1 theelepel donkere basterdsuiker, 2 teentjes uitgeperste knoflook en 2 eetlepels vissaus tot een glad mengsel. Was de bosui, snijd het wit in grove stukken van 2 cm en het groen in fijne ringetjes en houd alles apart.

  2. Halveer de schoongemaakte sperziebonen. Verwarm een wok op middelmatig vuur en schenk 2 eetlepels wokolie in de wok. Roerbak de bloemkool in ca. 3 minuten lichtbruin. Voeg de sperziebonen en het wit van de bosui toe en roerbak nog 1 minuut mee.

  3. Voeg het kruidenmengsel toe en bak het mee zodat alle smaken vrij kunnen komen. Blus het af met 100 ml water en laat het 3 minuten afgedekt sudderen.

  4. Roer alles goed door elkaar, breng eventueel op smaak met zout en schep limoensap naar smaak erdoor. Doe de groenten in een schaal. Bestrooi de roergebakken Thaise bloemkool met sperziebonen met het fijngesneden groen van de bosui.

Meer heerlijke recepten

  • Laksa Curry met garnalen en rijstnoedels

    Een heerlijke Laksa Curry van Foodplatform Culy. De Singaporese laksa curry is superpopulair! Deze Laksa wordt gemaakt met kokosmelk, rijstnoodles, garnalen en coriander.

    • 15 min

    • 2

      people

  • Pho Bo – Vietnamese Noodle Soep

    Pho Bo Vietnamese Noodle Soep

    Met dit Vietnamese Pho Bo recept maak je een originele Vietnamese noedelsoep vol groenten en met mager rundvlees. Met Conimex Lichte Sojasaus breng je de pho bo soep heerlijk op smaak.

    • 25 min

    • 2

      people

    • Mild

  • Pompoen curry met kip

    De Wok Paste Curry, Lemongrass & Chili geeft deze curry is fris pittige smaak. Geef de curry extra pit met een lepeltje sambal.

    • 20 min

    • 4

      people

    • Kruidig,Mild