Stir fried roasted pork – Roergebakken geroosterd varkensvlees

Roergebakken geroosterd varkensvlees

Dit roergebakken geroosterd varkensvlees is een heerlijk gerecht van gemarineerde varkensschouder en de door de smaakmakers van Conimex kun je zo'n lekker stuk vlees helemaal zelf bereiden. Homemade roasted pork smaakt echt zo vreselijk lekker, dit wordt vast één van jou favoriete gerechten uit de Chinese keuken! 
60 Minutes
3
Mild

Ingrediënten

Voor de roasted pork

  • 1 eetlepel Conimex hoisinsaus
  • 2 eetlepels ketchup
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 eetlepel Conimex Ketjap Manis
  • 2 eetlepels sherry
  • 0.5 theelepel Chinese vijfkruidenpoeder
  • 2 theelepels zout
  • 200 g ontbeende varkensschouder

Voor de stir fried roasted pork

  • 225 g rijst
  • 1 rode paprika
  • 1 kleine ui
  • 125 g verse peultjes
  • 125 g kleine champignons
  • 4 eetlepels Conimex Sojasaus
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 theelepel geraspte verse gemberwortel
  • 1.5 eetlepel suiker
  • 3 eetlepels oestersaus
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 1 theelepel maïzena
  • 2 eetlepels Conimex Wokolie

  1. Amount per Serving
Title Amount per Serving
Energie kcal 646.48 kcal
Eiwitten 18.89 g
Suikers 17.84 g
Vezels 4.35 g
Verzadigde vetten 5.46 g
Natrium 3463.19 mg
Fat Per Nutrient Basis 22.9 g

Bereidingswijze

  1. Meng voor demarinade< alle ingrediënten op de varkensschouder na, door elkaar.

  2. Snijd de varkensschouder in plakken van ongeveer 2 cm dik en marineer ze minimaal 12 uur in de marinade.

  3. Verwarm de oven voor tot 190 °C. Neem vervolgens de plakken uit marinade en wikkel ze in aluminiumfolie.

  4. Gaar de plakken ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven. Haal de plakken uit de folie en leg ze nog 10 minuten in de hete oven zodat ze mooi kleuren.

  5. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de geroosterde varkensschouder in plakjes, de paprika in reepjes, de ui in halve ringen en halveer de peultjes en zo nodig de champignons.

  6. Meng 4 eetlepels sojasaus met 2 uitgeperste teentjes knoflook, 1 theelepel geraspte verse gemberwortel, 1,5 eetlepel suiker, 3 eetlepels oestersaus, 1 eetlepel sesamolie en 1 theelepel maïzena.

  7. Verhit in een wok 2 eetlepels olie en roerbak de groenten en de geroosterde varkensschouder kort op hoog vuur. Zet het vuur laag en voeg het sojasausmengsel toe. Roerbak alles nog een halve minuut en serveer het roergebakken geroosterd varkensvlees met de rijst.

Meer heerlijke recepten