En ontvang maandelijks lekkere inspiratie
Title | Amount per Serving |
---|---|
Energie kcal | 646.48 kcal |
Eiwitten | 18.89 g |
Suikers | 17.84 g |
Vezels | 4.35 g |
Verzadigde vetten | 5.46 g |
Natrium | 3463.19 mg |
Fat Per Nutrient Basis | 22.9 g |
Meng voor demarinade< alle ingrediënten op de varkensschouder na, door elkaar.
Snijd de varkensschouder in plakken van ongeveer 2 cm dik en marineer ze minimaal 12 uur in de marinade.
Verwarm de oven voor tot 190 °C. Neem vervolgens de plakken uit marinade en wikkel ze in aluminiumfolie.
Gaar de plakken ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven. Haal de plakken uit de folie en leg ze nog 10 minuten in de hete oven zodat ze mooi kleuren.
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de geroosterde varkensschouder in plakjes, de paprika in reepjes, de ui in halve ringen en halveer de peultjes en zo nodig de champignons.
Meng 4 eetlepels sojasaus met 2 uitgeperste teentjes knoflook, 1 theelepel geraspte verse gemberwortel, 1,5 eetlepel suiker, 3 eetlepels oestersaus, 1 eetlepel sesamolie en 1 theelepel maïzena.
Verhit in een wok 2 eetlepels olie en roerbak de groenten en de geroosterde varkensschouder kort op hoog vuur. Zet het vuur laag en voeg het sojasausmengsel toe. Roerbak alles nog een halve minuut en serveer het roergebakken geroosterd varkensvlees met de rijst.