Tikka Massala

Rode curry met spinazie

Heerlijke rode curry met spinazie, verse spinazie en kip. Een licht pittig en gezonde basis voor elk rijstgerecht. Ook erg lekker bij een barbecue. Extra lekker door Conimex Thaise Rode Curry, een geconcentreerde licht pittige kruidenpasta op basis van rode pepers, citroengras, laos en knoflook. 
20 min
4
Kruidig

Ingrediënten

  • 2 el Conimex Wok Olie
  • 350 g kipfilet (in blokjes)
  • 90 g Conimex Rode Curry Paste
  • 125 ml kookroom
  • 200 g verse spinazie

  1. Amount per Serving
Title Amount per Serving
Energie kcal 248.038 kcal
Eiwitten 23.876 g
Suikers 1.542 g
Vezels 1.103 g
Verzadigde vetten 5.738 g
Natrium 60.297 mg
Fat Per Nutrient Basis 14.533 g

Bereidingswijze

  1. Verhit 2 el Conimex Wok Olie in een wok en bak hierin de kipfilet. Voeg de Conimex Thaise Rode Curry Paste en 100 ml water toe en breng het geheel aan de kook.

  2. Voeg de kookroom toe en laat ongeveer 5 minuten sudderen op gematigd vuur tot de gewenste dikte is bereikt.

  3. Voeg de spinazie toe en laat het gerecht 2 minuten staan.

Meer heerlijke recepten

  • Laksa Curry met garnalen en rijstnoedels

    Een heerlijke Laksa Curry van Foodplatform Culy. De Singaporese laksa curry is superpopulair! Deze Laksa wordt gemaakt met kokosmelk, rijstnoodles, garnalen en coriander.

    • 15 min

    • 2

      people

  • Pho Bo – Vietnamese Noodle Soep

    Pho Bo Vietnamese Noodle Soep

    Met dit Vietnamese Pho Bo recept maak je een originele Vietnamese noedelsoep vol groenten en met mager rundvlees. Met Conimex Lichte Sojasaus breng je de pho bo soep heerlijk op smaak.

    • 25 min

    • 2

      people

    • Mild

  • Pompoen curry met kip

    De Wok Paste Curry, Lemongrass & Chili geeft deze curry is fris pittige smaak. Geef de curry extra pit met een lepeltje sambal.

    • 20 min

    • 4

      people

    • Kruidig,Mild