lamscurry

Rode curry met lamsvlees

In dit recept wordt gebruik gemaakt van de rijke smaak uit de Thaise keuken. Met de Conimex Thaise rode curry paste heb je in een handomdraai een Thaise curry op tafel. Het malse lamsvlees maakt dit gerecht echt af. 
100 Minutes
4
Mild

Ingrediënten

  • 300 g rijst
  • 500 g lamsfilet
  • 2 grote uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 paksoi
  • 2 el Conimex Wok Olie
  • 90 g Conimex Rode Curry Paste
  • 50 ml kokosmelk light
  • 3 takjes munt
  • 30 g geroosterde versnipperde amandelen

Bereidingswijze

  1. Snij de lamsfilet in blokjes, de uien in ringen en de paksoi in stukjes.

  2. Kook de rijst volgens aanwijzing op de verpakking.

  3. Verhit 2 el Conimex Wokolie, bak hierin de ui en de knoflook glazig. op matig vuur in 3 minuten glazig. Roerbak dan het vlees ca. 4 minuten mee. Meng tot slot de Conimex Rode Curry Paste en 1/2 dl water door het vleesmengsel en laat het zo nog 2 minuten bakken.

  4. Draai het vuur laag en laat de curry met een deksel op de pan in 1,5 uur zachtjes gaar worden. Roer het af en toe even door.

  5. Meng 3 minuten voor het einde van de kooktijd de kokosmelk en de paksoi door de curry.

  6. Serveer de lamscurry in een diepe schaal, met de rijst. Strooi de munt en de amandelen erover.

Meer heerlijke recepten

  • Pho Bo – Vietnamese Noodle Soep 30 Minutes  recipe

    Pho Bo Vietnamese Noodle Soep

    Lekkere Vietnamese soep maken met noedels? Probeer dit Pho Bo recept met Conimex lichte sojasaus!

    • CookingTime25 Minutes

    • Servings 2

      people

    • SpicinessMild

  •  20 Minutes  recipe

    Thaise Gele Curry met pompoen en tomaat

    Recept voor een heerlijke gele curry met pompoen en tomaat.

    • CookingTime15 Minutes

    • Servings 3

      people

    • SpicinessKruidig,Mild