Pompoen curry met kip

De Wok Paste Curry, Lemongrass & Chili geeft deze curry is fris pittige smaak. Geef de curry extra pit met een lepeltje sambal. 
20 min
4
Kruidig,Mild

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 600 g pompoen
  • 2 kipfilet
  • 130 gram Conimex Wok Paste Curry, Lemongrass & Chili (1 zakje)
  • 400 g tomaten in blik
  • 250 ml Conimex Kokosmelk
  • handje koriander

  1. Amount per Serving
Title Amount per Serving
Energie kcal 295.64 kcal
Eiwitten 21.77 g
Suikers 16.97 g
Vezels 3.91 g
Verzadigde vetten 9.49 g
Natrium 659.81 mg
Fat Per Nutrient Basis 11.62 g

Bereidingswijze

  1. Pel en snij de ui en knoflook fijn. Schil de pompoen en verwijder de zaadlijsten. Snij de pompoen in blokjes van 2 cm. Snij de kip in dunne reepjes.

  2. Verhit 1 eetlepel olie in een wokpan en bak de kip totdat deze gaar is. Zet deze even aan de kant. Fruit de ui en knoflook ca. 3-4 minuten op middelhoog vuur. Voeg de pompoen en het zakje Wok Paste toe.

  3. Voeg vervolgens de tomaten en 500 ml water toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat het geheel 10 minuten sudderen.

  4. Voeg de kip en kokosmelk en laat nog 5 minuten sudderen. Serveer de curry met fijngehakte korander.

Meer heerlijke recepten

  • Laksa Curry met garnalen en rijstnoedels

    Een heerlijke Laksa Curry van Foodplatform Culy. De Singaporese laksa curry is superpopulair! Deze Laksa wordt gemaakt met kokosmelk, rijstnoodles, garnalen en coriander.

    • 15 min

    • 2

      people

  • Pho Bo – Vietnamese Noodle Soep

    Pho Bo Vietnamese Noodle Soep

    Met dit Vietnamese Pho Bo recept maak je een originele Vietnamese noedelsoep vol groenten en met mager rundvlees. Met Conimex Lichte Sojasaus breng je de pho bo soep heerlijk op smaak.

    • 25 min

    • 2

      people

    • Mild

  • Pompoen curry met kip

    De Wok Paste Curry, Lemongrass & Chili geeft deze curry is fris pittige smaak. Geef de curry extra pit met een lepeltje sambal.

    • 20 min

    • 4

      people

    • Kruidig,Mild