Poke bowl zalm

Poké bowl zalm

De poké bowl is een traditioneel gerecht uit Hawaii waarin verse vis en groenten de hoofdrol spelen. Maak de poké bowls met superverse vis en knapperige groenten en iedereen zal er van smullen! De ponzusaus maak je met Conimex Lichte Sojasaus. 
20 Minutes
3
Mild en kindvriendelijk

Ingrediënten

Voor de ponzusaus

  • 3 theelepels vers limoensap
  • 1 theelepel rijstazijn
  • 4 eetlepels Conimex lichte sojasaus
  • 1 eetlepel sesamolie

Voor de poké bowl

  • 150 g verse zalm (sushi kwaliteit)
  • 225 g sushi rijst
  • 2 eetlepels rijstazijn
  • 1 theelepel suiker
  • 2 theelepels zout
  • 2 minikomkommers
  • 1 avocado
  • 6 radijsjes
  • 100 g edamame boontjes
  • 1 theelepel zwarte sesamzaadjes

  1. Amount per Serving
Title Amount per Serving
Energie kcal 556.74 kcal
Eiwitten 22.95 g
Suikers 4.5 g
Vezels 5.45 g
Verzadigde vetten 2.55 g
Natrium 2935.68 mg
Fat Per Nutrient Basis 19.2 g

Bereidingswijze

  1. Maak de ponzusaus door 3 theelepels limoensap, 1 theelepel rijstazijn, 4 eetlepels sojasaus en 1 eetlepel sesamolie door elkaar te roeren.

  2. Snijd de zalm in blokjes van 1 x 1 cm en marineer de vis 15 minuten in 2 eetlepels van de ponzusaus.

  3. Kook voor de poké bowl de sushirijst volgens bereidingswijze op de verpakking. Laat de rijst afkoelen en breng hem vervolgens op smaak met 1 theelepel rijstazijn, 1 theelepel suiker en 2 theelepels zout.

  4. Snijd de rest van de ingrediënten in hele dunne plakjes en schep de rijst in 3 kommen. Verdeel de zalm, edamame boontjes, komkommer, avocado, en radijs erover. Sprenkel een beetje ponzu over de poké bowl en garneer met de sesamzaadjes.

Poke bowl zalm

Meer heerlijke recepten

  • Pho Bo – Vietnamese Noodle Soep 30 Minutes  recipe

    Pho Bo Vietnamese Noodle Soep

    Lekkere Vietnamese soep maken met noedels? Probeer dit Pho Bo recept met Conimex lichte sojasaus!

    • CookingTime25 Minutes

    • Servings 2

      people

    • SpicinessMild

  •  20 Minutes  recipe

    Thaise Gele Curry met pompoen en tomaat

    Recept voor een heerlijke gele curry met pompoen en tomaat.

    • CookingTime15 Minutes

    • Servings 3

      people

    • SpicinessKruidig,Mild