Poké bowl srispy chicken - Poké bowl krokante kip

Poké bowl krokante kip

De poké bowl is een traditioneel gerecht uit Hawaii waarin verse vis en groenten de hoofdrol spelen. Deze variatie is net even anders, met krokante kip in plaats van vis. De ponzusaus maak je eenvoudig zelf met onder andere Conimex Lichte Sojasaus. 
20 Minutes
3
Mild en kindvriendelijk

Ingrediënten

Voor de ponzusaus

  • 3 theelepels vers limoensap
  • 1 theelepel rijstazijn
  • 4 eetlepels Conimex sojasaus
  • 1 eetlepel sesamolie

Voor de poké bowl

  • 225 g sushi rijst
  • 2 eetlepels rijstazijn
  • 1 theelepel suiker
  • 2 theelepels zout
  • 2 minikomkommers
  • 1 avocado
  • 6 radijsjes
  • 100 g edamame boontjes
  • 1 theelepel zwarte sesamzaadjes

Voor de krokante kip

  • 250 g kipfilet
  • 100 g panko paneermeel
  • 1 theelepels zout
  • 6 eetlepels wok olie

  1. Amount per Serving
Title Amount per Serving
Energie kcal 944.83 kcal
Eiwitten 34.9 g
Suikers 5.37 g
Vezels 5.43 g
Verzadigde vetten 7.91 g
Natrium 3614.18 mg
Fat Per Nutrient Basis 46.98 g

Bereidingswijze

  1. Maak de ponzusaus door 3 theelepels limoensap, 1 theelepel rijstazijn, 4 eetlepels sojasaus en 1 eetlepel sesamolie door elkaar te roeren.

  2. Kook voor de poké bowl de sushirijst volgens bereidingswijze op de verpakking. Laat de rijst afkoelen en breng hem vervolgens op smaak met 2 eetlepels rijstazijn, 1 theelepel suiker en 2 theelepels zout.

  3. Snijd de kipfilet in de breedte in dunne plakjes en sla deze vervolgens een beetje plat. Haal de gesneden stukjes kip daarna door het paneermeel en bak deze vervolgens in de hete olie.

  4. Snijd de rest van de ingrediënten in hele dunne plakjes en schep de rijst in 3 kommen. Verdeel de krokante kip,edamame boontjes, komkommer, avocado, en radijs erover. Sprenkel een beetje ponzu over de poké bowl en garneer met de sesamzaadjes.

Meer heerlijke recepten