Kung Pao – Pittige Chinese Roerbak

Pittige Chinese Roerbak of Kung Pao

Met dit pittige Chinese roerbak recept maak je zelf Chinese kung pao. Met twee verschillende Conimex sojasauzen, szechuanpeper, gemberwortel en knoflook in combinatie met lekkere knapperige groenten en kip zet je een echte Chinese kung pao op tafel. 
20 Minutes
2
Pittig

Ingrediënten

  • 1 rode paprika
  • 1 kleine ui
  • 100 g sugar snaps
  • 250 g kipfilet
  • 2 cm verse gemberwortel
  • 2 eetlepels Conimex Sojasaus
  • 2 eetlepel Conimex Ketjap Manis
  • 1 theelepel suiker
  • 1 eetlepel rijstazijn
  • 1 theelepel maïzena
  • 3 eetlepels Conimex Wokolie
  • 125 g taugé
  • 0.5 theelepel Szechuan peper
  • 1 theelepel Conimex Sambal Manis
  • 1 klein teentje knoflook, geperst
  • 50 g pinda's

  1. Amount per Serving
Title Amount per Serving
Energie kcal 585.308 kcal
Eiwitten 40.902 g
Suikers 18.363 g
Vezels 5.709 g
Verzadigde vetten 5.985 g
Natrium 1514.771 mg
Fat Per Nutrient Basis 34.367 g

Bereidingswijze

  1. Snijd de rode paprika in reepjes, de ui in halve ringen en halveer de sugar snaps. Snijd de kipfilet in blokjes. Schil en rasp de gemberwortel. Meng in een kom de gember met 2 eetlepels donkere sojasaus, 2 eetlepels lichte sojasaus, 1 eetlepel zoete dikke ketjap, 1 theelepel suiker en 1 eetlepel rijstazijn. Schep 1 theelepel maïzena door de kipblokjes.

  2. Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan of wok en bak hierin de kipblokjes goudbruin. Schep ze uit de pan en houd ze apart.

  3. Verhit 1 eetlepel olie in dezelfde pan en bak hierin de uiringen samen met de paprika, de sugar snaps en de taugé kort. Voeg een halve theelepel szechuanpeper, 2 theelepels chili paste en 1 theelepel knoflook paste toe en bak ze kort mee. Blus de groenten af met het sojasausmengsel. Voeg de kipblokjes en de pinda's toe en warm alles kort door. Lekker met witte rijst.

Meer heerlijke recepten

  • Pho Bo – Vietnamese Noodle Soep

    Pho Bo Vietnamese Noodle Soep

    Lekkere Vietnamese soep maken met noedels? Probeer dit Pho Bo recept met Conimex lichte sojasaus!

    • 25 Minutes

    • 2

      people

    • Mild

  • Pumpkin and Chicken Curry

    Pompoen curry met kip

    De Wok Paste Curry, Lemongrass & Chili geeft deze curry een fris-pittige smaak. Geef de curry extra pit met een lepeltje sambal.

    • 20 Minutes

    • 4

      people

    • Kruidig,Mild