Pad Thai – Gewokte rijstnoedels met garnalen

Pad Thai Gewokte rijstnoedels met garnalen

Wil je eens een Thaise Pad Thai maken \from scratch\? Dan hebben wij voor jou een heerlijk Pad Thai recept. Met verse knoflook, paksoi, tauge en garnalen. 
10 Minutes
2
Mild en kindvriendelijk

Ingrediënten

  • 4 eetlepels Thaise vissaus
  • 50 g tamarinde pasta
  • 30 g palmsuiker (goela djawa) of donkere basterdsuiker
  • 1 teentje knoflook, gepeld
  • 1 baby paksoi
  • 1 lente-ui
  • 40 g pinda's
  • 112 gram Conimex Rijstnoedels 5 mm (2 blokken)
  • 1 ei
  • 2 eetlepels Conimex Wokolie
  • 200 g tijgergarnalen
  • 125 g taugé

Bereidingswijze

  1. Meng 4 eetlepels vissaus met 50 g tamarindepasta, 30 g palmsuiker en de uitgeperste knoflook in een kom. Snijd de paksoi in repen en de lente-ui in smalle ringetjes. Hak de pinda’s grof.

  2. Bereid de rijstnoedels volgens de bereidingswijze op de verpakking en spoel ze koud. Klop het ei met 1 eetlepel water met een garde los. Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan en bak een omelet van het ei. Laat de omelet afkoelen en snijd hem in dunne reepjes.

  3. Verhit 1 eetlepel olie in dezelfde koekenpan en bak de garnalen 1 min. al omscheppend op een hoog vuur. Voeg de paksoi en taugé toe en bak ze kort mee. Voeg de helft van het tamarindemengsel toe en laat het even inkoken.

  4. Schep de rijstnoedels met de rest van het tamarindemengsel erdoor. Voeg als laatste de omeletreepjes, de lente-ui en de pinda’s toe.

Meer heerlijke recepten