Pad Thai – Gewokte rijstnoedels met garnalen

Pad Thai Gewokte rijstnoedels met garnalen

Zelf Pad Thai maken? Met dit Pad Thai recept maak je de allerlekkerste gewokte rijstnoedels met garnalen en ei. 
10 min
2
Mild en kindvriendelijk

Ingrediënten

  • 4 eetlepels Thaise vissaus
  • 50 g tamarinde pasta
  • 30 g palmsuiker (goela djawa) of donkere basterdsuiker
  • 1 teentje knoflook, gepeld
  • 1 baby paksoi
  • 1 lente-ui
  • 40 g pinda's
  • 112 gram Conimex Rijstnoedels 5 mm (2 blokken)
  • 1 ei
  • 2 eetlepels Conimex Wokolie
  • 200 g tijgergarnalen
  • 125 g taugé

Bereidingswijze

  1. Meng 4 eetlepels vissaus met 50 g tamarindepasta, 30 g palmsuiker en de uitgeperste knoflook in een kom. Snijd de paksoi in repen en de lente-ui in smalle ringetjes. Hak de pinda’s grof.

  2. Bereid de rijstnoedels volgens de bereidingswijze op de verpakking en spoel ze koud. Klop het ei met 1 eetlepel water met een garde los. Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan en bak een omelet van het ei. Laat de omelet afkoelen en snijd hem in dunne reepjes.

  3. Verhit 1 eetlepel olie in dezelfde koekenpan en bak de garnalen 1 min. al omscheppend op een hoog vuur. Voeg de paksoi en taugé toe en bak ze kort mee. Voeg de helft van het tamarindemengsel toe en laat het even inkoken.

  4. Schep de rijstnoedels met de rest van het tamarindemengsel erdoor. Voeg als laatste de omeletreepjes, de lente-ui en de pinda’s toe.

Gele Curry Kip 4122 square

Van restjes naar recept!

Help voedselverspilling te voorkomen! Heb je nog restjes in huis en weet je niet goed wat je ermee moet maken? Maak dan een foto van alle ingrediënten die je nog in huis hebt, dan stellen wij lekkere recepten voor waar je deze ingrediënten nog goed voor kan gebruiken.

Meer heerlijke recepten

  • Pho Bo – Vietnamese Noodle Soep

    Pho Bo Vietnamese Noodle Soep

    Lekkere Vietnamese soep maken met noedels? Probeer dit Pho Bo recept met Conimex lichte sojasaus!

    • 25 min

    • 2

      people

    • Mild

  • Pumpkin and Chicken Curry

    Pompoen curry met kip

    De Wok Paste Curry, Lemongrass & Chili geeft deze curry een fris-pittige smaak. Geef de curry extra pit met een lepeltje sambal.

    • 20 min

    • 4

      people

    • Kruidig,Mild