En ontvang maandelijks lekkere inspiratie
Title | Amount per Serving |
---|---|
Energie kcal | 1059.3 kcal |
Eiwitten | 16.87 g |
Suikers | 30.65 g |
Vezels | 5.71 g |
Verzadigde vetten | 15.99 g |
Natrium | 1191.12 mg |
Fat Per Nutrient Basis | 50.99 g |
Verhit 1 eetlepel wokolie in een koekenpan en bak hierin de spekblokjes 4-5 minuten tot ze beginnen te kleuren. Giet op 1½ eetlepel na het vet af en bak de wortel en de ui 2-3 minuten. Voeg de courgette en 1 uitgeperst teentje knoflook toe bak alles nog eens 2 minuten door.
Voeg een ½ eetlepel sesamolie en 4 eetlepels hoisinsaus toe en zet het vuur hoog. Schenk 300 ml water in de pan en breng het aan de kook. Temper het vuur en laat de groenten in ca. 10 minuten zachtjes gaar sudderen.
Roer ½ eetlepel maïzena met 2 eetlepels water en ½ eetlepel honing tot een glad papje. Schenk het al roerend bij de groenten en kook alles al omscheppend 2 minuten door en laat de saus binden en een glanzende saus worden.
Bereid intussen de rijstnoedels volgens de bereidingswijze op de verpakking, Giet ze af en spoel ze koud. Laat ze goed uitlekken en schud er ½ eetlepel olie door zodat ze niet gaan plakken. Verwarm de noedels kort in de pan en verdeel ze met de groenten en de saus over 2 kommen. Garneer met de komkommerreepjes.