Nasi Goreng met boontjes en kip

Laten we wat vaker eten zoals ze dat in Indonesië doen. Maak een Nasi Goreng met kip, paprika en sperziebonen. 
15 Minutes
4
Kruidig

Ingrediënten

  • 350 g rijst
  • 600 g sperziebonen
  • 1 rode paprika
  • 3 el Conimex Wok Olie
  • 300 g in blokjes gesneden kipfilet
  • 1 bakje Conimex Boemboe Nasi Goreng
  • 4 el Conimex Gebakken Uitjes

  1. Amount per Serving
Title Amount per Serving
Energie kcal 629.77 kcal
Eiwitten 28.98 g
Suikers 8.53 g
Vezels 7.86 g
Verzadigde vetten 4.06 g
Natrium 896.67 mg
Fat Per Nutrient Basis 18.38 g

Bereidingswijze

  1. Breng in een pan ruim water aan de kook en kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking. Giet af in een vergiet, spoel met koud water tot de rijst koud is en laat uitlekken.

  2. Breng in een andere pan ruim water aan de kook. Dop in de tussentijd de boontjes en halveer deze. Snijd de paprika in dunne reepjes. Kook de sperziebonen 4 min en giet af.

  3. Verwarm een wok op hoog vuur, voeg 2 el Conimex wok olie toe en wok de blokjes kipfilet 5 min. Voeg de boontjes en paprika toe en roerbak 3 min. Roer de Conimex boemboe nasi goreng en 100 ml water erdoor en wok nog 3 min. Schep de rijst erdoor. Warm goed door. Schep er 2 eetlepels knapperige Conimex gebakken uitjes door.

  4. Verdeel de nasi over 4 borden of grote kommen en bestrooi met 2 eetlepels knapperige gebakken uitjes.

Meer heerlijke recepten