En ontvang maandelijks lekkere inspiratie
Title | Amount per Serving |
---|---|
Energie kcal | 839.53 kcal |
Eiwitten | 33.23 g |
Suikers | 37.76 g |
Vezels | 8.23 g |
Verzadigde vetten | 3.94 g |
Natrium | 1146.01 mg |
Fat Per Nutrient Basis | 20.55 g |
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de rijst af, spoel af met koud water en laat het goed uitlekken.
Snijd de kip in grove stukken, voeg de gemberpoeder, harissa kruiden en een eetlepel van de nasi kruiden erbij. Voeg er een eetlepel wok olie bij en marineer de kip. Prik de kip stukjes in de spiesjes en zet apart.
Verhit een eetlepel wok olie in de wok en bak de ui en knoflook voor 1-2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de groenten, Ketjap Manis en de sambal erbij en roerbak voor 3-5 minuten.
Voeg de groentemix (uit het pakje Conimex mix voor Nasi Speciaal) en 100 ml water toe en wok voor nog eens 5 minuten. Breng het eventueel extra op smaak met zout.
Schep de rijst en de kruidenmix (uit het pakje Conimex mix voor Nasi Speciaal) erdoor en roerbak nog voor 3-5 minuten. Zet het vuur uit en plaats een deksel op de wok.
Verwarm in een grillpan twee eetlepels wok olie op middelhoog vuur. Leg de kip spiesjes erin en bak ze aan beide kanten voor 5-8 minuten mooi bruin en gaar.
Verdeel op elk bord een portie nasi en leg de kipspiesjes bovenop. Serveer met de satesaus en schijfjes komkommer.