Nasi met sugar snaps & sweet chili garnalen

Nasi Speciaal met sugar snaps & Sweet Chili garnalen

Laten we wat vaker eten zoals ze dat in Indonesië doen. Maal een lekkere Nasi Speciaal met roergebakken Sweet Chili garnalen, knapperige sugar snaps, taugé en lente-uitjes. 
20 Minutes
4
Kruidig

Ingrediënten

  • 400 g witte rijst
  • 1 bosje lente-uitjes
  • 4 el Conimex Wok Olie
  • 400 g sugar snaps
  • 1 pakje Conimex Mix voor Nasi Speciaal
  • 400 g rauwe gepelde garnalen
  • 5 el Conimex Woksaus Sweet Chili 175ml
  • 150 g tauge
  • 1 handje pinda's
  • 3 el fijngeknipt bieslook

  1. Amount per Serving
Title Amount per Serving
Energie kcal 732.818 kcal
Eiwitten 28.139 g
Suikers 17.603 g
Vezels 8.315 g
Verzadigde vetten 3.693 g
Natrium 1079.445 mg
Fat Per Nutrient Basis 20.954 g

Bereidingswijze

  1. Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking. Giet af in een vergiet, spoel met koud water tot de rijst koud is en laten uitlekken. Snijd ondertussen de lente-uitjes schuin in smalle stukjes.

  2. Verwarm een wok op hoog vuur, voeg 2 el Conimex Wok olie toe en wok de sugar snaps 1 min. Voeg de helft van de lente-uitjes toe en roerbak nog 1 min. Voeg de groentemix uit het pakje Conimex Mix voor Nasi Speciaal en 100 ml koud water toe en wok 5 min. Schep de rijst en de kruidenmix uit het pakje erdoor en roerbak nog 3 min.

  3. Verwarm 2 el Conimex Wok olie in een hapjespan en roerbak de garnalen met de rest van de lente-uitjes 3 min. Voeg de Conimex Woksaus Sweet Chili toe en roerbak nog 1 min.

  4. Schep de taugé en 2 handjes pinda's door de nasi. Schep de helft van de bieslook door de garnalen. Schep de nasi op 4 borden of in kommen, schep de garnalen ernaast en strooi de rest van de bieslook erover.

Meer heerlijke recepten

  • Pho Bo – Vietnamese Noodle Soep

    Pho Bo Vietnamese Noodle Soep

    Lekkere Vietnamese soep maken met noedels? Probeer dit Pho Bo recept met Conimex lichte sojasaus!

    • 25 Minutes

    • 2

      people

    • Mild

  • Pumpkin and Chicken Curry

    Pompoen curry met kip

    De Wok Paste Curry, Lemongrass & Chili geeft deze curry een fris-pittige smaak. Geef de curry extra pit met een lepeltje sambal.

    • 20 Minutes

    • 4

      people

    • Kruidig,Mild